Petra en Natasja, organisatieteam Grote Clubactie

“Wij zijn blij dat we iets voor KDO handbal kunnen betekenen!”

Wat verbindt jullie met KDO handbal?
“Onze dochters handballen al enige jaren bij KDO. De oudste van Petra handbalt in de B1 en de dochters van Natasja handballen in de E1 en de C2. Daarnaast vinden we KDO een gezellige vereniging en wij zijn van mening dat we samen deze vereniging een beetje moeten helpen.”

[lees verder onder de foto]

Foto: Carlo Fritschy

Wat doen jullie als vrijwilliger bij KDO?
“Sinds 2018 hebben wij de organisatie van de Grote Club Actie (GCA) op ons genomen, een jaarlijkse loterij voor verenigingen waarvan 80% van de opbrengst rechtstreeks naar KDO handbal gaat. Elk jaar in september starten we met de voorbereidingen van de GCA. We krijgen via het bestuur de boekjes aangeleverd en daarna zorgen wij voor de coördinatie en motivatie bij de leden om zoveel mogelijk loten te verkopen. De organisatie van de GCA duurt tot ongeveer eind december. De afronding hiervan is meestal tijdens het oliebollentoernooi, als we de prijzen uitreiken voor de leden die de meeste loten hebben verkocht. In 2020 was de GCA weer een groot succes, dankzij onze leden van de F, E, D, C en B jeugd en hebben we € 2141.80 opgehaald voor KDO handbal. Hier kan de club weer veel leuke dingen van doen!”

Wat vinden jullie leuk aan het vrijwilligerswerk?
“We vinden het belangrijk dat wij als ouders een steentje bijdragen om het bestuur van KDO Handbal te ontlasten van verschillende taken. Het organiseren van de GCA is iets wat we zelf konden inplannen en dat gaf ons de vrijheid om zelf invulling aan deze actie te geven. Dat is prettig en maakt het ook leuk. Wanneer de GCA plaatsvindt, zijn we er even druk mee en kunnen we het in een paar avonden regelen.  Daarnaast vinden we het natuurlijk ook gezellig om samen de GCA te organiseren. Kortom, we zijn blij dat we wat voor KDO handbal kunnen betekenen.”