Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • KDO handbal bereidt zich voor op ‘alternatieve competitie’

  15 maart 2021
  KDO handbal bereidt zich voor op ‘alternatieve competitie’

  De dames en A-jeugd van KDO handbal zijn afgelopen woensdag gestart met hun trainingsperiode richting de alternatieve competitie. De competitie start in april en is georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Het was een natte start woensdag jl. op het verharde veld van KDO, maar dat staat de dames niet in de weg.

  Weer aan de slag
  Na de persconferentie over de versoepeling van de coronamaatregelen rondom de sport was het voor de dames en trainer Kees-Jan Jongkind snel duidelijk: de handbaltrainingen konden weer worden hervat. Weliswaar buiten op het verharde veld in plaats van in de zaal, maar de dames benutten de mogelijkheden. Tot woensdag waren zij voornamelijk in tweetallen op 1,5 meter aan het trainen middels bootcampoefeningen.

  In het water
  Helaas viel de eerste training vooral ‘in het water’. Volgens de dames: “Het was lekker om weer met handbal bezig te zijn. Alleen het weer was drama, gooien en vangen in de regen is erg lastig. Hopelijk snel weer in de sporthal aan de slag.”

  Alternatieve competitie
  In december 2020 heeft het Nederlands Handbal Verbond de reguliere competitie van 2020-2021 volledig afgelast vanwege de coronasituatie. In april en mei wordt de alternatieve competitie gespeeld in de zaal, op het beachveld of het verharde veld door alle teams die daaraan deel willen nemen. Voor de jongste jeugd (F-jeugd) worden toernooitjes georganiseerd.

  Bijna alle teams van KDO handbal spelen de competitie in de sporthal. De dames 1 is ingedeeld bij Schagen, Monnickendam, JuRo Unirek/VZV (Opmeer) en Tonegido (Hippolytushoef). In de week van 21 maart zal het NHV bekend maken of de alternatieve competitie doorgang kan vinden volgens de dan geldende coronamaatregelen.