Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • 'Coronahandbalseizoen' feestelijk afgesloten

  5 juli 2021
  'Coronahandbalseizoen' feestelijk afgesloten

  De laatste trainingen, wedstrijden en toernooitjes van handbalseizoen 2020-2021 zitten erop! Corona zorgde voor minder handbal, maar meer creatieve initiatieven om het teamgevoel en de handbalspirit erin te houden. Het seizoen werd feestelijk afgesloten tijdens de laatste trainingen.

  De start van het seizoen verliep relatief 'gewoon'; er werd gestart met trainen en de competitie, al was het al snel zonder publiek. Steeds werd er minder mogelijk door de aangescherpte coronamaatregelen. Vanaf half december lag de gehele competitie weer stil, maar stil zitten dat deden de KDO-handballeden niet! 

  Creatieve handbalalternatieven
  Er was een winterwondertraining voor de jeugd, de senioren en recreanten gingen bootcampen op 1,5 meter, de trainingen waren ook bij de laagste temperaturen buiten en het verenigingsbrede WA Verlaantoernooi voor de jeugd werd 'omgezet' naar WA Verlaangames. Het bood ook kansen om eens buiten het handbalveld iets te ondernemen, zoals een rondje hardlopen met circuitoefeningen en een survivaltraining bij KDO Over de balk. En dit voorjaar was er een clinic beachhandbal voor de C- en B-jeugd op het Rkdes-terrein. We zijn vast mooie activiteiten vergeten, maar een ding is zeker, aan initiatieven ontbrak het trainers en coaches niet!

  Kampioenen!
  Gelukkig was er aan het einde van het seizoen op handballend gebied weer een en ander mogelijk. De E- t/m B-jeugd speelden alternatieve competitie in de zaal en de F-jeugd had toernooitjes. Het was heerlijk om weer met elkaar op het veld te staan en het laatste weekend zelfs mét publiek. Het leverde zelfs twee (officieuze) kampioenen op, de C1 en de E1 wisten alle wedstrijden te winnen!

  Nooit te oud om te verkleden
  Een bijzonder seizoen verdient een bijzondere afsluiting. Dat deed ieder team op geheel eigen wijze tijdens de laatste training. De C-jeugd had een thematraining verkleden. Iedereen mocht komen als iets of iemand dat begint met de 1e letter van je naam. Zo kwamen onder andere Serveerster Sara, Nar Nicole, Kakker Katie, Tropical Tessel, Neon Noor en Rapper Roos voorbij. Aan het eind werd de polonaise nog ingezet! Een geslaagd feestelijke training! de B-jeugd bedankte de trainer op gepaste wijze. De D- en E-jeugd sloot af met een lekkere patatmaaltijd in de kantine. 

  Meer foto's en filmpjes?
  Wil je meer foto's en filmpjes van deze en andere activiteiten zien? Volg KDO handbal dan op Facebook en Instagram!

  Fijne handbalvakantie!

Evenementen
Weer
 • 7,9°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Zondag vriendelijk, daarna herfstachtig weer.
Buienradar.nl