Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Beach handball is hot!

  1 september 2022
  Beach handball is hot!

  Toen het nieuwe KDO beachpark eind juni werd opgeleverd, konden een aantal leden van KDO handbal niet wachten om het Kwakelse strand te betreden. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk; sindsdien is en wordt er elke week getraind onder leiding van Desiree Schaefers en Lorraine Schouten!

  De hele zomer werd er 'geoefend'. Want beach handball ziet er snel en flitsend uit, maar het is wel degelijk een ander spel dan het handbal op het veld en in de zaal. Met eigen regels, een andere tactiek en eigen technieken. Zo haal je bijvoorbeeld twee punten als je scoort middels een pirouette of een vliegertje, kun je niet stuiteren, heeft de keeper een hele andere rol doordat hij ook als 'specialist' mee kan spelen in het veld en moet je overtalsituaties goed kunnen benutten.

  De C- en D-jeugd (vorig seizoen) speelden begin deze zomer zelfs al een toernooi waar ze vooral veel geleerd hebben. Tijdens de opening van het KDO beachpark konden toeschouwers in een demowedstrijd de kneepjes van het vak leren en deed de jeugd mee aan een clinic van toppers uit de beach handballwereld.

  Er is dus heel veel plezier te bespeuren bij de meiden en dames die aan de slag gingen met deze nieuwe tak van sport. Jeugd en senioren trainen soms samen en leren dan ook veel van elkaar. Op verzoek wordt er ook in de maand september nog door getraind!

  In de loop van dit seizoen onderzoekt KDO handbal de mogelijkheden om aankomend voorjaar deel te nemen aan de beach handball competitie van het NHV.

  Let's go to the beach!

Evenementen
Weer
 • 7,2°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Zondag vriendelijk, daarna herfstachtig weer.
Buienradar.nl