Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Train de trainer met de GOALCHA bal

  9 maart 2023
  Train de trainer met de GOALCHA bal
  Afgelopen zondag waren onze jeugdtrainers Desiree Schaefers en Martine Schijf aanwezig bij een workshop 'jeugdhandbal techniek' van Ole Bruun Andersen uit Denemarken. Ze hebben er mooie techniekoefeningen gezien en geleerd met de GOALCHA bal. Aansluitend keken zij samen met hun handballende dochters de wedstrijd Nederland - Denemarken van de Nederlandse handbaldames.

  Ole zag samen met een aantal collega handballers dat het lastig was om handbal buiten een vereniging te beoefenen. Op pleintjes wordt gebasketbald en op grasveldjes gevoetbald, maar handbal zagen ze maar zelden voorbij komen. Als oplossing ontwikkelden ze de GOALCHA bal: een speciale handbal met een zachte binnenkant waar je goed in kunt knijpen en allerlei trucs mee kunt uitvoeren. Zo kunnen kinderen buiten de sporthal aan de slag met het oefenen van allerlei handbalvaardigheden.

  Van oorsprong wordt deze bal ook bij beach handball gebruikt, maar nu dus ook voor techniektraining bij de jeugd. 
  Op deze manier hoeft de jeugd zich geen zorgen te maken dat ze bijvoorbeeld een 3-pas moeten aanleren, maar de bal helemaal niet in één hand vast kan houden. Dat kan met deze bal dus wel.

  Martine en Desiree kunnen de opgedane kennis meenemen naar hun eigen trainingen en delen met de andere trainers!

  De wedstrijd Nederland - Denemarken werd gespeeld in het Indoor Sportcentrum Eindhoven en was onderdeel van de Golden League wedstrijden. De Nederlandse handbaldames wonnen de wedstrijd met 28-21!
Evenementen
Weer
 • 5,5°
  Zwaar bewolkt
  Enkele buien
Buienradar.nl