<< Handbal nieuws
  • KDO DB1 zaalkampioen!

27 maart 2023
    KDO DB1 zaalkampioen!

In de allerlaatste wedstrijd van de zaalcompetitie hebben de handbalmeiden van de B1 het kampioenschap veilig gesteld! De competitie was tot op de laatste speeldag spannend. Lang ging SV Zeeburg aan de leiding, op de hielen gezeten door KDO. Voor het kampioenschap moest KDO afgelopen zondag winnen van Lotus (de uiteindelijke nummer 7) en Zeeburg verliezen van VOS (de uiteindelijke nummer 4).

Hierbij het verslag:

SUPERSUNDAY bij KDO Handbal zou een nog een gouden randje kunnen krijgen, omdat de B1 kampioen kon worden. De laatste wedstrijd van het zaalseizoen speelden de meiden tegen Lotus. Met een volle tribune, (onze trouwe 10e man) die al het hele seizoen achter de B1 staan, begonnen de meiden aan de wedstrijd.

Noa, die nog steeds geblesseerd is, mocht de eerste bal uitnemen om daarna vanaf de bank haar team aan te moedigen. De eerste 10 minuten waren er prachtige acties te zien van de KDO meiden. Zo maakte Lika een prachtige draai om de tegenstander heen om vervolgens op doel te schieten. De keeper van Lotus stond goed haar mannetje en daardoor lukte het in het begin niet om te scoren. Maar gelukkig ging de knop om en vonden de meiden ook het net en hadden ze de smaak te pakken. Het ene doelpunt na het andere doelpunt werd gescoord. Ook verdedigend stonden de meiden hun mannetje. Lotus werd helemaal vastgezet en kwam niet meer tot scoren. De tweede helft gingen de meiden door met scoren en kwam Lotus er helemaal niet meer aan te pas. Het publiek werd door de B1 meiden getrakteerd op een paar prachtige snelle combinaties en waanzinnig samenspel. Het was weer een genot om te zien. De einduitslag was 19 - 4.

Een welverdiende overwinning en daarmee zijn de meiden dikverdiend zaalkampioen 2022/2023 geworden. Met bloemen, een kampioens shirt, een medaille (van chocola) en bubbels onder de douche werd het feest gevierd. Ook zijn de meiden getrakteerd door het bestuur (waarvoor dank) op iets lekkers uit de kantine en daarmee was het feest compleet