Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
  • Handballen tijdens de koningsspelen!

    1 mei 2023
    Handballen tijdens de koningsspelen!
    De vrijdag voor Koningsdag worden traditioneel in het gehele land de Koningsspelen georganiseerd. De Koningsspelen is een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. Scholen bepalen zelf hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. KDO handbal mocht een workshop handbal verzorgen op Basisschool De Springschans in Uithoorn!

    Jeugdleden Lika Voorn en Lynn in 't Veld hadden samen met trainer/coach Lorraine Schouten een afwisselend, uitdagend programma samengesteld. Groep 5 t/m 8 maakte hierdoor op een laagdrempelige manier kennis met handbal. De workshop begon met warmlopen (armen zwaaien, hakken billen, knie heffen), gevolgd door typische handbalspellen als teambal, estafette en op doel gooien. Er werd zelfs gewerkt aan techniek door middel van het leren van een sprongworp. De workshop sloot af met een onderling wedstrijdje.

    Het was top geregeld bij De Springschans. Lika en Lynn hebben veel enthousiaste scholieren kennis laten maken met handbal en - het belangrijkste van deze dag - alle kinderen hebben een sportieve dag gehad!
Evenementen
Weer
  • 5,8°
    Zwaar bewolkt en regen
    Fris weekend
Buienradar.nl