<< Handbal nieuws
Nieuws
  • Veel handbalpret tijdens schoolhandbal

19 september 2013

Op de handbalvelden van Legmeervogels en KDO werden de afgelopen twee woensdagmiddagen wedstrijdjes gespeeld om de winst in het schoolhandbaltoernooi. Maar liefst 65 teams van basisscholen uit Uithoorn en De Kwakel hebben geproefd van de handbalsport en gingen naar huis met een beker en een vaantje voor de inzet.

Teams van de scholen kwamen met vele ouders en leerkrachten naar de sportparken om de eer van de school te verdedigen. De verenigingen zorgden voor scheidsrechters, wedstrijdleiding en andere vrijwilligers. Een compleet handbalfeest dus!

Bij KDO speelden woensdag de 11e de groepen 5 en 6 jongens. Het was gelukkig droog weer, dus de mannen konden er flink tegenaan! Bij groep 5 werden de punten in De Kwakel gehouden; hier won het team van De Zon. Bij groep 6 ging de Springschans er met de beker vandoor.

Een week later kwamen de jongens en meiden van groep 7 op bezoek. Bij de meiden waren veel teams opgegeven; hierdoor waren er twee poulewinnaars. De Zon en De Kajuit streden in een kruisfinale om de uiteindelijke winst. En wederom ging De Zon er met de grootste beker vandoor! Bij de jongens waren de teams van De Kajuit duidelijk goed geoefend of getalenteerd, want team 2 van die school eindigde op een eerste plaats en team 1 op een tweede.

Om alle teams te kunnen laten spelen, werd bij zowel Legmeervogels als KDO een extra veld aangelegd op het gras. Voor alle kinderen werd op het toernooi goed gezorgd met limonade en chips. Na afloop kregen ze een vaantje en voor alle teams was er een beker!

Ook handballen?
    Alle kinderen die handbal tijdens het toernooi zó leuk vonden, dat ze misschien wel een echte handballer willen worden, zijn van harte uitgenodigd om eens op proef mee te trainen bij KDO. Meer informatie via handbal@kdo.nl.

Op de foto: Groep 6 meisjes van Basisschool De Zon met de gewonnen beker voor hun tweede plaats!