Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
  • Dames KDO handbal overtreffen zichzelf

7 oktober 2012

Een goedspelend dames 1 van KDO handbal heeft afgelopen zondag in Zandvoort een overwinning weten te boeken op de Zandvoortse Sport Combinatie (ZSC). Het was een fysiek zware wedstrijd, maar KDO speelde hier slim op in en wist uiteindelijk met een ruime score de punten naar zich toe te trekken.

Met een vierde plek als uitgangspositie reisden de dames van KDO handbal afgelopen zondag af richting Zandvoort. De tegenpartij stond voorafgaand aan de wedstrijd op een gelijk puntenaantal, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Fysiek zwaar
    Van Zandvoort is bekend dat zij een erg fysieke ploeg vormen. Zij gingen dan ook op volle kracht de wedstrijd in, en schuwden enkele grove overtredingen niet. De scheidsrechter speelde hier niet altijd goed op in, dus KDO moest vechten voor de doelpunten.

Langzame start
    Voor een éénkoppig publiek (dat kan beter!) startte KDO de wedstrijd wat slapjes. Passes waren niet scherp met balverlies tot gevolg. ZSC kwam daarom meteen op voorsprong, altijd een moeilijke uitgangspositie met bijna een hele wedstrijd voor de boeg. Maar na 5 minuten (5-3) werden de dames wakker en kwam de doelpuntenmachine op gang.

Goede loopwegen
    ZSC verdedigde in een 3-2-1 vorm, waardoor er kansen waren voor de opbouwers om te passeren. Met instartende hoeken en een ingestudeerde vrije bal waren de loopwegen van KDO zo goed, dat Zandvoort het niet meer bij kon houden. Balverlies werd wel meteen afgestraft; hierdoor kon ZSC tot de rust nog redelijk bij blijven (9-11).

Na de rust begon de scheidsrechter met het geven van straffen, met name aan de kant van Zandvoort. Hierdoor kreeg KDO (nog) meer ruimte. Aan het einde van de wedstrijd maakte KDO pas het grote verschil, met name door een doelpuntenreeks van de goedspelende en hardwerkende Dion Oudshoorn.

Verrassend!
    KDO won de wedstrijd met 21-25. Een keurige uitslag, waar de dames op gehoopt maar niet op gerekend hadden. Volgende week speelt KDO voor thuispubliek een pittige wedstrijd tegen Muiden. De dames van KDO roepen op om met veel te komen aanmoedigen, want zij willen zich van hun sportiefste kant laten zien in deze beladen wedstrijd gezien het eerdere treffen van de twee ploegen. Om 13.30 uur op het sportpark aan de Vuurlijn.