Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Jeugdkeepers KDO leren kneepjes van het handbalvak

  4 oktober 2012

  Op zaterdag 29 september hebben de B-jeugdkeepers van KDO handbal een clinic gevolgd speciaal voor handbalkeepers. Een leuke en leerzame dag, waarbij een niet-onbekende in handballand, Ronald van der Kamp, hen tips gaf met theorie en praktijk om de kneepjes van het vak te leren.

  Sabine van Bemmelen (KDO B2) en Inez Westerbos (KDO B1) waren met ruim 50 andere keepers uit de regio op de clinic afgekomen. In een twee uur durende training (zonder pauze!) in een erg drukke zaal werden zij getraind in stabiliteit, flexibiliteit en kracht. In een grote kring werden handige tips gegeven, hier werd zeer aandachtig naar geluisterd.

  De clinic werd georganiseerd door het Nederlands Handbal Verbond. De training werd (met assistentie) gegeven in de Stinzenhal in Breukelen door voormalig bondscoach van Jong Oranje, Ronald van der Kamp.

  Het doel van de clinic was om de jeugdkeepers mentaal en fysiek op bepaalde punten te ondersteunen. Het keepersvak is vaak onderbelicht en een hele specifieke handbalpositie. Tijdens reguliere trainingen voelt een keeper zich weleens verloren in goal staan en tijdens de wedstrijden krijgt hij of de ballen om de oren als er niet goed wordt verdedigd. Een moeilijk vak dat specifieke training vereist!

   

  Foto: KDO handbalkeepster Inez Westerbos in actie bij het oefenen van spongbewegingen.

Evenementen
Weer
 • 13,9°
  Zwaar bewolkt
  Blijvend wisselvallig, maar wel zachter
Buienradar.nl