Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Veel handbaltalent op actieve sportmarkt

  1 oktober 2012

  Afgelopen zaterdag kwamen veel basisschoolkinderen naar de actieve sportmarkt op het Amstelplein om – onder andere - hun handbalkunsten te laten zien. Naast zeven andere verenigingen uit de Gemeente Uithoorn was KDO handbal aanwezig met een informatiestand. Maar kinderen konden ook zelf proeven hoe leuk handbal is; bijvoorbeeld met hardgooien bij de snelheidsmeter en oefenen met doelgooien en stuiteren.

  Alle kinderen van groep 3 t/m 8 uit de Gemeente Uithoorn hadden op school een stempelkaart ontvangen en konden tussen 11.00 en 14.00 uur alle activiteiten op het Amstelplein proberen. Bij KDO kwamen veel kinderen langs van alle leeftijden; ook de kinderen die nog niet in groep 3 zaten mochten proberen te handballen!

  Hard gooien! KDO handbal presenteerde zich met de snelheidsmeter: zo hard mogelijk gooien met een handbal, en dan zien hoeveel kilometer per uur je gooit! Veel kinderen hadden de afgelopen weken al geoefend, want zij hadden meegedaan met het schoolhandbaltoernooi. Het hardste werd gegooid door Olivier (9jr), hij gooide wel 34 km per uur. Ook Mendy (9jr) kon er wat van, zij gooide 32 km per uur.

  Voor de kleinere kinderen was dit nog best moeilijk, maar gelukkig konden zij ook oefenen met doelgooien en met stuiteren. In de kraam mocht iedereen een handbalkleurplaat, sticker en natuurlijk een lekker snoepje uitkiezen – uiteraard in de KDO kleuren rood en wit. De grotere kinderen konden de handbalquiz invullen en daarmee nog leuke prijzen winnen.

  Echt handballen? Een geslaagde middag, en kinderen die handbal echt heel leuk vonden werden natuurlijk uitgenodigd eens mee te komen trainen. Voor meer informatie, mail naar handbal@kdo.nl.