Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Bondscoach leert KDO dames handballen

  22 oktober 2012

  De handbalselectie van KDO heeft tijdens hun trainingsweekend in Zeist mogen genieten van een clinic door de bondscoach van het Nederlands team. Een uniek moment waar de dames erg veel van geleerd hebben. Het trainingsweekend was twee dagen vol handbal en plezier, als voorbereiding op het zaalseizoen.

  De selectie van KDO bestaat uit de dames 1 speelsters, aangevuld met dames 2 en A-jeugd meiden. Samen met trainer Hein Megens en coach Thea Verzaal waren zij afgereisd naar Zeist om in de positieve handbal ‘flow’ te komen richting het zaalseizoen.

  Druk programma
  Op zaterdag werden de dames onderworpen aan twee keer twee uur training in de sporthal. Centraal stonden conditie en ‘de details’ van het handbalspel. Op zaterdagavond was er tijd voor ontspanning, drie dames organiseerden een uitje naar het centrum van Zeist. Ondanks de vermoeidheid werd er flink gedanst.

  Clinic Bert Bouwer
  Bert Bouwer, bondscoach van het Nederlands herenteam, was zondagochtend in de hal aanwezig voor het geven van een training. Hij besteedde voornamelijk aandacht aan bewegingsdetails, gericht op de eigen positie van de dames in het veld. De KDO dames waren erg enthousiast over zijn manier van aanleren, en de kennis en kunde die hij samen met zijn dochter Maaike (speelster eredivisionist VOC) overbracht op de groep.

  Missie geslaagd
  Interessant was, dat de dames de geleerde dingen meteen konden toepassen in de afsluitende oefenwedstrijd tegen TOGB (Berkel en Rodenrijs). Ondanks de vermoeidheid van het weekend werd er nog flink gelopen en gestreden door de KDO dames. Een teken dat KDO in de handbal ‘flow’ zit! Volgend weekend spelen zij hun eerste wedstrijd in Amersfoort tegen Fulmen/Fidelitas.

   

  Foto: Tijdens de afsluitende wedstrijd bleek dat KDO in de positieve handbal ‘flow’ zit!
  Meer foto’s vind je terug op de Facebook pagina van KDO handbal; www.facebook.com/KDOhandbal.