Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
  • KDO handbaldames vechten in 1e klasse

3 september 2012

Na een lange trainingsvoorbereiding en het spelen van een oefenpartij is het seizoen afgelopen zondag 2 september écht begonnen voor de dames 1 van KDO handbal. Thuis werd in een spannende wedstrijd gewonnen van Havas. De dames kregen de overwinning niet cadeau.

Na het kampioenschap van vorig seizoen treden de dames nu aan in de 1e klasse. Een treetje hoger, sneller, harder, kortom: veel trainingsarbeid en inzet is nodig om wedstrijden te winnen en handhaving in de 1e klasse te realiseren.

KDO zet de toon
    Het seizoen ging van start op het thuisveld tegen Havas (Almere). Al na een paar minuten bleek het 1e klasse niveau er niet om te liegen. KDO zette echter snel de toon door de score te openen en het tempo hoog te houden. Havas klampte aan maar KDO bleef een kleine voorsprong houden. In de rust was het 8-7.

Spelend als een team
    Debuterend A-speelster Aranka Oussoren speelde een goede eerste pot met enkele mooie goals uit passeerbewegingen. Ook keepster Miranda Hoekman, terugkomend van een blessure, stond haar mannetje. Verder speelde KDO echt als team, er werd goed gecoacht onderling en op de momenten dat het nodig was, werd er gescoord.

Dit resulteerde in een 15-13 overwinning. Hier is hard voor gewerkt en de dames hopen deze positieve flow mee te nemen volgende week naar Purmerend, waar gespeeld wordt tegen het altijd snelle Vido.