Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
  • Conditie en blessures spelen KDO dames 1 parten

10 september 2012

In tropische temperaturen speelden de dames van KDO afgelopen zondag hun tweede wedstrijd op het handbalveld bij Vido. In een op en neer gaande wedstrijd had KDO het vooral zwaar. Ondanks dat de punten in Purmerend bleven, hebben de dames een goede wedstrijd neergezet.

De overwinning van vorige week tegen Havas gaf de dames goede moed richting de wedstrijd van afgelopen weekend. Opdracht van de coach was de krachten te spreiden vanwege de hitte.

KDO ging flitsend van start en wist veel tot scoren te komen in het begin van de wedstrijd. Vido daarentegen kwam niet in het spel. Er werd een voorsprong opgebouwd van 8-14. Tien minuten voor rust kreeg KDO het toch moeilijk, Sylvia Peek en Aranka Oussoren raakten beiden geblesseerd waardoor er minder gewisseld kon worden. De vermoeidheid en warmte speelden op bij de andere dames, waar Vido goed van profiteerde. De rust werd ingefloten met een stand van 12-14.

In de rust werd even bijgetankt en in de tweede helft kwam Sylvia Peek weer aan spelen toe. Vido bleek toch over de meeste conditie te bezitten en ging snelheid in het spel brengen, daar waar KDO het liet liggen. De keepster van Vido had een enorme opleving en hield de ballen uit elke hoek van het doel. KDO wist de voorsprong vast te houden tot 15-16, maar daarna nam Vido het stokje over. KDO probeerde tot het laatst toe aan te klampen maar de energie was op. Vido won uiteindelijk in een sportieve wedstrijd met 24-29.

Vanaf deze week trainen de dames weer één keer per week in de zaal, om zich voor te bereiden op het binnenseizoen.

Volgende week speelt KDO dames 1 haar tweede thuiswedstrijd tegen Westsite (Amsterdam) om 14.30 uur. Op het KDO terrein ziet u zeker een spannende, snelle pot 1e klasse handbal! Publiek is meer dan welkom.