Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
  • Prestatie KDO dames nét niet voldoende voor overwinning

17 september 2012

Met goed weer en een goed gevulde zijlijn, speelden de handbaldames van KDO afgelopen zondag haar tweede thuiswedstrijd tegen het Amsterdamse Westsite. Net als vorige week speelde KDO een goed eerste kwartier, maar kon het scoren niet doorzetten in de rest van de partij. De dames verloren in deze niet-doelpuntrijke wedstrijd dan ook met 13-15.

Net als vorige week in Purmerend ging KDO flitsend van start, en bouwde een voorsprong op van enkele doelpunten. Vanwege de vorige week opgelopen blessures mocht A-jeugd opbouwspeelster Chantall Henneke vandaag als vierde wissel voor het eerst aantreden bij het eerste. Dat deed zij niet onverdienstelijk, want met name in het begin van de wedstrijd wist zij uit breaks en passeeracties een paar belangrijke doelpunten te maken.

De flitsende start getuigde er weer van dat KDO het niveau in de eerste klasse prima aan kan, maar helaas was ook deze week het tempo wat de dames parten speelden. Passes werden slordig en de kansen werden niet benut. Hierdoor hoefde Westsite niet veel tot scoren te komen om in de wedstrijd te blijven. Vlak voor rust kwamen zij dan ook langs zij, met een stand op het bord van 8-9 floot de scheidsrechter de eerste 30 minuten af.

Ondanks dat de veelbesproken voetbalderby Legmeervogels – KDO op hetzelfde tijdstip plaatsvond als deze evenzo interessante handbalwedstrijd, stonden er veel geïnteresseerde supporters langs de handballijn. Helaas kon KDO ook in de tweede helft niet de kansen benutten die het kreeg, hierdoor kreeg het publiek geen doelpuntrijke wedstrijd te zien.

De spelbepalende speelster (nr.13) bij Westsite bleek ook na man-op-man verdediging een aantal keer niet te stoppen. Met een offensieve 3-2-1 verdediging maakte KDO het zichzelf niet veel makkelijker, maar het trage spel van Westsite moest het laatste kwartier onderbroken worden om via snelle breaks de doelpunten te maken.

Helaas verloor KDO de wedstrijd met 13-15. Een nipte nederlaag, en misschien na twee wedstrijden een les om iets minder hard van start te gaan en de krachten te spreiden over de wedstrijd. Met 2 punten uit 3 wedstrijden in de 1e klasse treuren de dames niet; met opgeheven hoofd en genoeg kansen vertrekken zij volgende week naar Monnickendam om hopelijk het puntenaantal te verdubbelen!