Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
  • KDO dames ruimschoots langs Monnickendam

23 september 2012

Na een moeizame eerste helft hebben de dames senioren 1 van KDO handbal toch nog een monsterzege behaald tegen Monnickendam. Onder goede weersomstandigheden won KDO de wedstrijd met 14-22. Met deze winst laat KDO zien mee te kunnen draaien in de top van de 1e klasse competitie.

Met een goedgevulde wisselbank en een aangename handbaltemperatuur startte KDO de wedstrijd. Vanwege een aantal lichte blessures waren A1 speelsters Anouk van Dam en Chantall Henneke aanwezig om het eerste team te ondersteunen. De grote angstgegner voor de Kwakelse dames, de regen, bleef gelukkig weg afgelopen zondag waardoor er relaxt kon worden gespeeld.

Jonge tegenstander
    In de eerste helft hadden de KDO-dames tamelijk veel moeite om de jonge ploeg van Monnickendam in score voor te blijven. De ‘meiden’ beschikten over een goede passeerbeweging waarmee ze KDO een aantal keer verrasten. De passing en timing bij KDO was verre van optimaal, waardoor er weinig spectaculaire acties werden gecreëerd. Desondanks werd de rust ingefloten met een 6-8 voorsprong.

KDO is los!
    Na de rust werd slimmer omgegaan met de kwaliteiten van de tegenstander; de verdediging zat goed dicht en de gebruikelijke snelheid van KDO kwam weer aan het licht. De voorsprong werd al snel uitgebouwd en met nog een kwartier te spelen was duidelijk dat KDO de wedstrijd niet meer uit handen zou geven. Bijna alle KDO’ers kwamen tot scoren, een leuke opsteker! Eindstand: 14-22.

Mee in de top?
    KDO ging naar huis met een volbrachte missie, verdubbeling van het puntenaantal. Na dit weekend is duidelijk dat de teams in de 1e klasse 1B erg aan elkaar gewaagd zijn. Met vier wedstrijden gespeeld staat KDO, met Muiden en ZSC, op 4 punten. Daarboven tronen Havas, Zaanstreek en Vido , alle drie met 6 punten. Kan KDO mee in de top van de competitie? Volgende week winst op Zaanstreek maakt het mogelijk! Om 13.20 uur op het sportpark aan de Vuurlijn, u gaat het zien.