<< Handbal nieuws
  • Eerste zaalpunten binnen voor handbal dames 1

29 oktober 2012

Fulmen/Fidelitas – KDO (7-9) 10-18

Waren de dames van KDO handbal vorig weekend nog in Zeist te vinden, afgelopen zondag reisden zij af naar Amersfoort voor de start van de zaalcompetitie. In een ‘trage’ wedstrijd heeft KDO gezorgd voor de eerste twee punten, die uiteindelijk met overtuiging mee terug naar De Kwakel gingen.

De dames 1 is dit seizoen ingedeeld in de Utrechtse competitie, net als twee seizoenen geleden. Uit ervaring weten de dames dus dat dit een poule is met minder fysieke tegenstanders dan in het  Amsterdamse handbal, meer technische en tactische ploegen komen tegenover de Kwakelaars te staan. In seizoen 2009-2010 draaiden zij bovenin de competitie mee, maar een kampioenschap was onbereikbaar. Fortissimo was oppermachtig en stak met kop en schouders boven alle ploegen uit. KDO werd toen 3e, dit seizoen zijn er hopelijk wel kansen.

Zondag is in ieder geval gezorgd voor de eerste punten, door de wedstrijd tegen Fulmen/Fidelitas te winnen met ruime cijfers (10-18). KDO liet zich in de eerste helft meeslepen door het trage spel van Fidelitas. Hierdoor kon niet echt het verschil gemaakt worden; KDO kon niet haar eigen spelletje spelen. Gelukkig wist Marin Meijer met de verdiende penalty’s een aantal keer het net te raken, en werden de break-outs netjes afgemaakt. De rust werd dan ook ingegaan met een lichte voorsprong.

Zowel voor het Kwakelse publiek op de tribune als de dames in het veld was duidelijk dat KDO de veel betere ploeg was. Na de rust gingen zij dan ook volle bak en met overtuiging van start. In de verdediging werd goed ingespeeld op het trage spel van Fidelitas, door de bal te onderscheppen en onverwachte bewegingen met twee speelsters op te vangen. Hierdoor wist Fidelitas nog maar drie keer keepster Miranda Hoekman te passeren, terwijl KDO zelf onverminderd doorging met scoren. ‘Een lekker begin’, zoals een aantal dames het na de wedstrijd omschreven.

Volgende week zondag sluit de dames 1 het eerste thuisweekend af in de KDO hal om 16.25 uur tegen Wasmeer. Hierbij zijn ook onze jeugd van de week meiden van de D-jeugd aanwezig. Komt u ook?