Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Walk over door KDO handbaldames 1

  5 november 2012

  Een walk over wordt zoiets ook wel genoemd, als je met deze cijfers wint! Afgelopen zondag speelde de dames 1 aan het einde van de competitiedag in De Kwakel tegen de dames uit Wasmeer. Ondanks het late tijdstip waren de dames zeker niet ingedut, de magische 30 doelpunten werden zelfs aangetikt aan het einde van de wedstrijd.

  Na de introductie van de kersverse aanvoerster Anouk van Egmond, met twee A-jeugd invalsters Chantall Henneke en Anouk van Dam, een dubbele keepersbezetting bestaande uit Miranda Hoekman en Noëlle Lobbes en niet te vergeten onze Jeugd van de Week Ilse Koolmoes (D-jeugd) begon KDO goed voorbereid aan de wedstrijd.

  Het was moeilijk om de hele zondag tot 16.25 uur naar de wedstrijd toe te werken, maar een scherpe warming-up, uitgebreide wedstrijdbespreking en een goede sfeer in de kleedkamer zorgden voor een knalstart van de wedstrijd. Binnen no-time stond het 10-1 voor KDO. Helaas moest na ongeveer 20 minuten de goedkeepende KDO-goalie Miranda Hoekman het veld verlaten, door een bal die midden in haar gezicht terecht kwam. Noëlle Lobbes trad aan en stond ook even goed haar mannetje.

  In de tweede helft ging KDO onverminderd door met scoren vanuit breaks en passeeracties. Door het enorme doelpuntenverschil was het mogelijk een aantal loopwegen te oefenen die in volgende wedstrijden nog wel eens van pas kunnen komen.

  Of het door het regenachtige weer kwam, of het tijdstip, dat weten we niet, maar de tribune was aardig gevuld deze zondagmiddag. Het publiek zag op de sporthal tribune (daar waar sport kijken nog zonder paraplu kan!) het scorebord oplopen richting de 30. KDO bleef het tempo vasthouden en heeft hen zo een attractieve wedstrijd voorgeschoteld.

  Met 4 punten uit 2 wedstrijden loopt het bij dames 1 als een trein. Komende week reist het team af naar Bunnik (Celeritas). Daarna wordt u weer verwend met twee thuiswedstrijden (18 november 14.25 uur; en 2 december 12.25 uur) in de KDO-sporthal. Wees niet ongerust als u van deze wedstrijden geen verslag zult lezen. Na een korte break wordt de pen half december weer opgenomen. Daarom bij deze alvast de oproep: kom 18 november en 2 december naar de KDO-hal, de dames zullen u entertainen met snelle, interessante wedstrijden!