Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Mogelijke ruimtelijke ontwikkelingen in De Kwakel

    3 december 2019
    Vanmorgen zijn wij op het gemeentehuis geïnformeerd over een mogelijke ontwikkeling in de Kwakel die gevolgen zal hebben voor KDO. Er lopen op dit moment twee belangrijke projecten waarvan de gemeente gaat onderzoeken of die te combineren en haalbaar zijn:
    - het bouwen van meer woningen in De Kwakel, met name ook voor starters uit de eigen gemeenschap
    - het ontwikkelen van een gebiedsvisie voor het gebied “Ruilverkaveling” (ruwweg tussen Noord-Zuid route, Halfweg en De Kwakel)

    Als gevolg van de besluiten omtrent Schiphol mag op heel veel plekken geen woningbouw, vandaar dat er een plan onderzocht gaat worden, dat gebaseerd is op de volgende idee:
    - woningbouw op sportpark KDO en sportpark Qui Vive/Thamen
    - een nieuw sportpark aan de rand van de ruilverkaveling, waar alle verenigingen heen verhuizen

    In de loop van vandaag worden de bewoners en andere betrokkenen door de gemeente geïnformeerd. 

    Op de site uithoorndenktmee.nl kun je vanaf vanavond meer informatie vinden; deze week staat er ook een uitgebreide toelichting de Nieuwe Meerbode; zodra we meer informatie hebben zullen we die delen. Ook zullen we dan een informatie traject starten voor en met alle leden. Vanzelfsprekend worden we als KDO uitgebreid betrokken bij de verdere uitwerking en haalbaarheid van het plan. Momenteel is het de bedoeling om in de zomer van 2020 meer duidelijkheid over de haalbaarheid en eventuele grove uitwerking te krijgen. Eventuele realisatie zal nog jaren duren.


Evenementen
Weer
  • 21,2°
    Afwisselend bewolkt met (mogelijk) wat lichte regen
    Kans op zware onweersbuien
Buienradar.nl