Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Haalbaarheidsonderzoek verplaatsing sportvelden

    31 januari 2020

    Het haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijke verplaatsing van de sportvelden is inmiddels opgestart. Wij hebben ons standpunt op dit moment als volgt verwoord.

    Als omni-sportvereniging met ongeveer 1.300 leden, die bijna allemaal in De Kwakel wonen, heeft KDO tevens een belangrijke sociale rol in de lokale gemeenschap. Langs die uitgangspunten beoordelen wij het huidige haalbaarheidsonderzoek naar mogelijke woningbouw op onze huidige locatie. 

    Als sportvereniging zijn wij bijzonder tevreden over onze huidige accommodatie, zowel qua locatie als qua voorzieningen en biedt een verhuizing op voorhand weinig voordelen. Mocht het tot een verhuizing komen, dan willen wij er vanzelfsprekend niet op achteruit gaan (w.o. sporthal op de locatie, bereikbaarheid, veiligheid, faciliteiten, etc). Als sociale partner zien wij ook de voordelen van woningbouw, mits (een deel van) de woningbouw beschikbaar komt voor jongeren en ouderen uit De Kwakel. Daarbij vinden we het ook belangrijk dat de sociale cohesie binnen onze lokale gemeenschap als gevolg van woningbouw en een verhuizing van ons sportpark niet verslechtert. 

    Daarom stellen wij ons vooralsnog constructief op richting het projectteam dat de haalbaarheid van dit plan onderzoekt, waarbij wij deze punten nadrukkelijk benoemen.

    Op de website van de Gemeente Uithoorn is meer informatie over het onderzoek te vinden.


Evenementen
Weer
  • 20,9°
    Afwisselend bewolkt met (mogelijk) wat lichte regen
    Kans op zware onweersbuien
Buienradar.nl