Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • COVID19: FAQ voor KDO leden

    21 april 2020

    Deze lijst met antwoorden op veelgestelde vragen wordt aangepast zodra daar aanleiding voor is. Laatste update: 21 april 21.00 uur

    Als gevolg van de landelijke COVID19 maatregelen is het KDO sportpark tot en met 19 mei gesloten. Wel krijgen kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte om buiten te sporten. De precieze uitwerking hiervan (regels en schema) maken we voor 29 april bekend.

    De KNVB heeft besloten dat de amateurcompetities niet meer worden hervat.

    Het NHV had al eerder besloten dat de handbalcompetitie 19/20 niet meer zou worden hervat



    Wat is er op 21 april precies veranderd?


    Eerder was al besloten dat alle sportparken tot en met 28 april gesloten zouden blijven. Op 21 april heeft het kabinet besloten deze termijn te verlengen tot en met 19 mei.
    Wel krijgen kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte om buiten te sporten. 

    • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
    • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.


    De precieze uitwerking hiervan (regels en schema) maken we voor 29 april bekend.

    Voor alle anderen blijft het sportpark dus tot en met 19 mei gesloten.

    Op 23 maart zijn de overheidsmaatregelen verscherpt. Wat zijn de gevolgen voor KDO? 

    Het kabinet heeft op maandag 23 maart de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt (zie dit bericht op rijksoverheid.nl). Tot 1 juni 2020 zijn alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen met een vergunnings- en meldplicht verboden, ook als het om minder dan 100 mensen gaat. De politie krijgt de mogelijkheid om in te grijpen en boetes uit te delen als groepen van meer dan drie mensen geen anderhalve meter afstand tot elkaar houden.

    Als gevolg van deze maatregelen zijn alle evenementen en bijeenkomsten op ons sportpark of georganiseerd vanuit onze vereniging geannuleerd, waaronder bijvoorbeeld ook Sport en Spel, het Ommel-weekend en de plantjesactie.

    Zoals bekend bepaalde de overheid eerder al dat sportclubs en sportvelden, tot en met 6 april de deuren moeten sluiten. Met de op 23 maart aangescherpte maatregelen van het kabinet is niets veranderd aan het verbod om sportaccommodaties tot en met 6 april open te stellen. Op 31 maart heeft het kabinet besloten dat alle sportparken tot en met 28 april gesloten blijven.

    Geldt de werkingsduur van de op 23 maart aangescherpte maatregelen ook voor de sluiting van sportclubs?

    Nee, de maatregel om sportclubs te sluiten blijft tot en met 6 april van kracht; dat wordt ook gemeld in een sport-FAQ van de Rijksoverheid. Op 31 maart is bekend gemaakt dat de sluiting van sportparken tot en met 28 april geldt.

    Bestaat de kans dat sporten na 28 april met aangepaste regels weer mogelijk is? 

    De amateurcompetities voetbal en handbal van dit seizoen 19/20 worden niet voortgezet. 

    Vooralsnog is niet te zeggen of sporten na 28 april weer mogelijk is. Op basis van noodverordeningen van de Veiligheidsregio's moeten alle sportfaciliteiten in elk geval tot en met 28 april gesloten blijven. Het kabinet zal rond 21 april besluiten of er:

    • extra maatregelen worden ingesteld;
    • dezelfde maatregelen van kracht blijven;
    • of een versoepeling mogelijk is.

    Op basis van het besluit dat het kabinet rond 21 april zal nemen, bepalen we als hoofdbestuur welke maatregelen we kunnen nemen om sporten op termijn weer mogelijk te maken. We zullen jullie hier zo snel als mogelijk over informeren.

    Waarom is ons sportpark in elk geval tot en met 28 april gesloten?

    Dit is een van de maatregelen die het kabinet al op 15 maart heeft genomen en op 31 maart heeft verlengd tot en met 28 april. Niet alleen sportclubs en sportvelden maar ook scholen, kinderdagverblijven, horeca moeten gesloten moeten blijven om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Juist op een sportveld komen snel grote aantallen mensen bij elkaar, waardoor de kans op besmetting groot is.

    Waarom mogen we niet toch af en toe even sporten op de velden?

    We snappen best dat, nu ook de scholen gesloten zijn, je graag op onze velden een balletje wilt trappen.  Maar de maatregel om alle sportparken te sluiten is er niet voor niets. Die maatregel is bedoeld om de verspreiding van het virus te vertragen zodat onze zorginstellingen niet overbelast worden.

    Overtreding van de maatregelen is strafbaar. De maatregelen zijn opgenomen in een noodverordening zodat de politie en gemeentes de maatregelen kunnen handhaven: zodat er kan worden opgetreden bij overtredingen van een van de maatregelen. Politie en gemeenten kunnen boetes opleggen en straffen opleggen. Omdat er af en toe toch nog kinderen (maar soms ook volwassenen) over de hekken klimmen, controleren de politie en de gemeente regelmatig onze velden.

    Krijg ik een deel van mijn contributie terug?

    Als gezamenlijke sport nemen alle sportbonden het standpunt in dat we de kosten die we met z’n allen maken, zoveel mogelijk met z’n allen dragen. Onze vaste lasten (huur, onderhoud, salarissen) lopen gewoon door, terwijl we alle extra inkomsten uit de kantine, nodig voor een sluitende exploitatie, deze periode moeten missen. Daarom geven we geen deel van de contributie voor dit seizoen terug. Als blijkt dat de crisis langer aan gaat houden, bekijken we wat we met ingang van het nieuwe seizoen gaan doen.

    Wat doen met al die voorraden in de kantine?

    Onze biertanks zijn door de leverancier leeggehaald, zodat ze daarvan desinfecterende middelen kunnen maken. Onze minder lang houdbare voorraden doen we cadeau aan de Voedselbank Uithoorn. 

    Waarom zie ik soms toch mensen op het sportcomplex?

    Het onderhoud aan ons park gaat gewoon door. We hebben een aantal mensen in dienst (beheer, schoonmaak) en ook een aantal vrijwilligers die ons sportpark onderhouden. We gebruiken deze periode om klein onderhoud aan het complex uit te voeren. Natuurlijk nemen onze mensen alle aanwijzingen en adviezen van het RIVM in acht zodat we geen extra risico lopen. Ook de fysio die op ons complex gehuisvest is open.

    Hoe kan ik in de tussentijd fit blijven?

    Je kunt op Youtube heel veel verschillende oefeningen vinden die je thuis, achter je bureau of in de tuin kunt doen. Ook bij de verschillende sportbonden kun je diverse oefeneningen en challenges vinden. Onze DAG-afdeling heeft zelf ook een aantal tips opgenomen.

    Klik hier voor oefeningen om thuis te kunnen doen. Deze oefeningen zijn speciaal geschikt voor ouderen.

    Klik hier voor oefeningen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden.

    Bovendien kun je hier klikken om alsnog te kunnen dansen of doe mee aan de ochtendgymnastiek op de televisie.

    Wanneer verschijnt Ons Doel weer?

    Bij de sluiting van het sportpark in maart hebben we besloten pas een Ons Doel uit te brengen bij het aflopen van de maatregelen. Met het verlengen van de maatregelen tot en met 28 april betekent dat we nu verwachten pas begin mei weer een editie uit te brengen. We brengen onze leden ondertussen op de hoogte van relevante zaken via deze site, social media en berichten in afdelings- en teamgroepen.

    Hoe blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen bij KDO?

    Op onze site plaatsen we steeds de meest recente informatie.
    We hebben gemerkt dat we in de centrale ledenadministratie niet van alle leden recente mailadressen en mobiele nummers hebben. Daaromproberen we via allerlei app-groepen en mail de informatie bij zo veel als mogelijk leden te krijgen. Vanaf april starten we een test met het versturen van berichten via de Sportlink applicatie.

    Waar mogelijk gaan we de geregistreerde gegevens uit Sportlink gebruiken om de administratie aan te passen. Wil je daarom via voetbal.nl, handbal.nl of volleybal.nl je gegevens controleren en indien nodig aanpassen? Lukt dat niet, wil je een mail sturen aan admin@kdo.nl met daarin: je naam, adres, mobiel nummer en het mailadres waarop je berichten van KDO wilt ontvangen.
Evenementen
Weer
  • 14,8°
    Zwaar bewolkt
    Vanmiddag vanuit het zuiden buien
Buienradar.nl