Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Vanaf 29 april meer ruimte voor buiten sporten kinderen

    22 april 2020

    Wat betekenen de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet voor KDO? Duidelijk is dat het vanaf 29 april weer is toegestaan om onze jeugdleden georganiseerd en beheersbaar te laten sporten. Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar van de overheid weer komen trainen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter grens afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan, als zij maar wel de 1,5 meter afstand van elkaar blijven.

    Daar zijn we voorzichtig blij mee. Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben te lang stil moeten zitten of hun vriendjes moeten missen. Momenteel bereiden we ons voor om de sport “coronaproof” te maken. Het plan is dat we voorzichtig en gefaseerd weer kunnen gaan sporten, waarbij we dus beginnen met de jeugd. Wanneer elke keer een nieuwe fase aanvangt is volledig afhankelijk van de mogelijkheden die de coronamaatregelen van het kabinet bieden. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven het uitgangspunt.

    Binnen KDO is een werkgroep bestaande uit verschillende afdelingen en groepen van onze vereniging bezig met de voorbereidingen. Nu er groen licht hiermee verder te gaan, worden sportvormen, trainingen, protocollen en tips verder ontwikkeld. Deze plannen worden uitgewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM, de adviezen van de Sportbonden en worden afgestemd met de gemeente Uithoorn. 

    Competities en het spelen van officiële wedstrijden zullen niet voor het najaar worden hervat. Ook de kantine, sporthal en kleedkamers moeten voorlopig dicht blijven, ouders mogen niet langs de lijn staan en we zullen ook niet-leden de gelegenheid moeten bieden mee te doen. Al deze elementen nemen we mee in onze plannen.

    Het is belangrijk dat we de komende periode laten zien hoe belangrijk wij zijn voor een gezonde samenleving, waarin kinderen veilig en verantwoord kunnen sporten.

    We rekenen op eenieders medewerking zodat we daar op een goede manier invulling aan kunnen geven.

    Zodra we de plannen gereed hebben zullen wij deze zo snel als mogelijk communiceren.

    Hoofdbestuur sv KDO


    P.S. De antwoorden op veelgestelde vragen rondom de maatregelen die vanaf 29 april van toepassing zijn kun je via de volgende link vinden.

    Q en A Corona maatregelen na 29 april

Evenementen
Weer
  • 16,4°
    Zwaar bewolkt
    Vanmiddag vanuit het zuiden buien
Buienradar.nl