Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Nieuwe vertrouwenscontactpersoon

  12 January 2021

  “Iedereen moet kunnen sporten in een veilige omgeving’’. Dat is waar de nieuwe Vertrouwenscontactpersoon van KDO, Monique Oudshoorn, zich hard voor maakt.  Monique is haar hele leven al verbonden met KDO. Afgelopen zomer rondde zij de cursus vertrouwenscontactpersoon af bij het NOC/NSF en is zij de vorige vertrouwenscontactpersoon bij KDO opgevolgd.

  Monique: ‘’KDO moet een plek zijn waar seksuele intimidatie, agressie of pestgedrag over bijvoorbeeld geaardheid of afkomst niet wordt getolereerd. Niemand mag zich op wat voor manier dan ook buitengesloten voelen; niet op het veld, maar ook niet in het sociale gebeuren daaromheen. Dat kun je als bestuur niet alleen, je moet zorgen dat iedereen hieraan meedoet.’’

  KDO heeft natuurlijk al duidelijke gedragsregels, maar het is goed deze op deze manier weer onder de aandacht te brengen, te onderzoeken waar de kwetsbaarheden zitten in de organisatie en preventief te handelen. Het streven is dat door voorlichting iedereen binnen de vereniging zich bewust wordt en is van deze gedragsregels.

  Monique: “Ik hoop natuurlijk voor iedereen dat ik weinig werk heb, maar mochten clubleden te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag, dan hoop ik dat ze de weg naar mij weten te vinden. Laagdrempelig contact vind ik heel belangrijk. Dat mensen me gewoon kunnen aanschieten, hoe groot of klein de vraag of klacht ook lijkt. Een veilig sportklimaat voor iedereen, dat is ons doel.”
Evenementen
 • Geen item(s) gevonden
Weer
 • 5,6°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Zonnig, maar niet overal
Buienradar.nl