Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Sfeer WA Verlaan games 'als vanouds'

  5 april 2021
  Sfeer WA Verlaan games 'als vanouds'

  Zaterdag 3 april jl. organiseerde de toernooicommissie voor enkele honderden jeugdleden t/m 18 jaar de WA Verlaan games. Een sportief spellencircuit waarin alle KDO-disciplines aan bod kwamen. De games werden gespeeld op ons sportpark en waren een alternatief voor het jaarlijkse, regionale WA Verlaan jeugdtoernooi. Anders dan anders, maar met minstens net zo’n gezellig en sportief KDO-gevoel als deelnemers en vrijwilligers gewend zijn!

  Geen toernooi, wel games
  Al ruim 30 jaar organiseert sportvereniging KDO tijdens het paasweekend het WA Verlaan toernooi, een groot regionaal jeugdtoernooi voor alle sporten die KDO biedt, vernoemd naar een voormalig voorzitter van KDO. Net als vorig jaar kon dat dit jaar wegens de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Daarom werd dit jaar besloten de WA Verlaan games te organiseren.

  Handbal, voetbal, gymnastiek, turnen én survival
  De jeugd tot en met 10 jaar van alle afdelingen van KDO verscheen ’s morgens omgekleed op het sportpark van KDO. De kinderen van 11 t/m 18 jaar kwamen ’s middags aan bod. Om het clubgevoel en de sfeer erin te brengen, startte elke groep met een gezamenlijke warming-up op het handbalveld.
  Het bijzondere aan deze dag was dan ook dat alle afdelingen van KDO met elkaar aan het sporten waren én elkaars sporten konden ervaren, daar waar de kinderen tijdens het gebruikelijke toernooi vooral strijden om de eerste prijs binnen hun eigen sport. Het sportieve circuit dat namelijk volgde na de warming-up, bestond uit ongeveer twintig spellen waarin alle KDO-disciplines aan bod kwamen. Populaire spellen waren onder andere de snelheidsmeter handbal gooien, de stormbaan, xxl jenga, houtblokken werpen, het survival parcours, de evenwichtsbalk, pannavoetbal, pionnen gooien en touwhangen.

  Coronaproof, vertrouwde sfeer
  Er werd gesport in groepjes van 4 tot 6 kinderen met één begeleider waarbij om de 6 minuten werd gewisseld van activiteit. Per activiteit was ook één begeleider aanwezig om alles in goede banen te leiden. Dit om te kunnen voldoen aan alle coronamaatregelen die nodig zijn om in deze tijd zo’n dag voor enkele honderden jeugdleden te organiseren.
  Toch was de sfeer juist van vóor corona, gezien de reacties en ervaringen van vrijwilligers en kinderen. Allemaal blije kindergezichten, gezellige muziek, zoals zij tijdens het Verlaan-toernooi gewend zijn. Een lekkere paaslunch voor alle vrijwilligers die er de hele dag waren, iets te eten en te drinken voor alle deelnemende kinderen. En het bijkomende zonnige weer, versterkte dat ontspannen, positieve KDO- en WA-Verlaan gevoel! Alsof corona er even niet was…

  Foto’s
  Iedereen ging met zijn team op de foto, die zij deze week afgedrukt krijgen. Zo hoeft 2021 als pagina niet te ontbreken in het plakboek van alle WA-Verlaanjaren. Gedurende de dag zijn er natuurlijk ook sfeervolle foto’s gemaakt van de activiteiten. Kijk voor alle foto’s in het foto-album ‘WA Verlaan games 2021’ op de facebookpagina van KDO handbal, www.facebook.com/kdohandbal.

  Volgend jaar
  Kortom, het was een geweldige dag voor enkele honderden jeugdleden van KDO, mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor AH Jos van den Berg, de toernooicommissie van KDO en natuurlijk niet te vergeten de vele vrijwilligers die de groepjes en de spellen hebben begeleid. Onder hen waren ook oudere jeugdleden die ’s morgens hun jongere clubgenoten hielpen, voor wie het ook echt een uitstapje was in deze toch wel ‘saaie tijd’ op sportgebied. Volgend jaar hoopt KDO natuurlijk weer de omliggende verenigingen te kunnen ontvangen op paaszaterdag en Tweede Paasdag op het sportpark aan de Vuurlijn in De Kwakel!  

  Ook sporten bij KDO?
  KDO is een omnivereniging waarbij iedereen wel zijn of haar favoriete sport kan vinden. Op het sportpark hebben de leden de beschikking over een handbalveld, diverse voetbalvelden, een grote en kleine sporthal, een gezellige kantine en een grote groep vrijwilligers die diverse activiteiten organiseert. Er wordt ook in deze coronatijd getraind, binnen alle mogelijkheden. Iedereen die een keer gratis wil proeftrainen, is van harte welkom! Kijk op bij de desbetreffende afdelingen op deze website voor meer informatie en trainingstijden. De afdeling handbal organiseert op woensdag 14 april en donderdag 15 april een inlooptraining voor de jeugd. Zie voor meer informatie dit bericht elders op deze site!

  Foto’s: Carlo Fritschy

Evenementen
Weer
 • 2,9°
  Zwaar bewolkt
  Vanuit het noorden zonovergoten!
Buienradar.nl