Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Sportpark rookvrij per 1 oktober

  23 augustus 2021
  Sportpark rookvrij per 1 oktober
  Roken en sporten passen niet bij elkaar. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er langs de lijn of op het terras nog gerookt Terwijl veel kinderen een groot deel van hun tijd op het sportveld doorbrengen. Zien roken, doet roken.

  Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen
  zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Met een rookvrij sportterrein geven we het goede voorbeeld aan kinderen en dragen we uit dat niet-roken de norm is.

  Ons sportpark is al zo'n twee jaar gedeeltelijk rookvrij. Per 1 oktober 2021 zetten we de volgende stap op weg naar een rookvrije generatie. Vanaf die dag wordt het gehele sportpark rookvrij en is roken niet meer toegestaan. We hebben bewust voor deze datum gekozen, zodat dit aansluit op de landelijke aktie Stoptober. 

  Ondersteuning voor leden die willen stoppen met roken.


  Wie wil stoppen met roken, kan zich aanmelden bij Stoptober, de app downloaden en meedoen aan de actie. https://stoptober.nl/doe-mee/

  Maar je kunt ook onder deskundige begeleiding worden geholpen te stoppen met roken. Vanaf dinsdag 28 september start er een Groepstraining in Gezondheidscentrum Waterlinie. Hoe dat werkt lees je hier.
  en je kunt je hier voor deze groepstraining aanmelden

  Komt die datum je niet uit? Je kunt ook naar aan andere locatie op een andere startdatum (bv Aalsmeer vanaf 4 oktober) of online de cursus doen.

  Kosten van deze cursus?

  Bijna alle zorgverzekeringen vergoeden de kosten van de cursus. Bekijk hier of dat ook voor jou zo is.

  Huisarts

  Bijna alle huisartsen hebben programma's voor de eigen patienten. Klik hier voor een overzicht van de deelnemende huisartsen.