Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Zo gaan we met elkaar om

    2 februari 2022
    Zo gaan we met elkaar om
    Plezier in sport is het fundament voor een leven lang sporten en bewegen. Winnen en verliezen horen bij sport en dat kan leiden tot spanningen. Dit mag echter nooit ten koste gaan van het plezier van de sporter, het sportende kind en andere kwetsbare doelgroepen zoals minder validen. Je moet overal met plezier, veilig, eerlijk en zorgeloos kunnen sporten. Uitsluiting en discriminatie gaan we tegen. Dat vraagt aandacht van iedereen en om ondersteuning van bestuurders, trainers, begeleiders en ouders om dit klimaat te creëren. Dit alles met als doel de jeugd langer aan de sport te binden en de kans te vergroten dat zij op latere leeftijd actief blijven binnen een sportvereniging als sporter en als vrijwilliger.

    Daarom hebben alle sportverenigingen in de gemeente Uithoorn gezamenlijk besloten te werken aan het creëren van deze positieve sportcultuur. Dat hadden we willen aftrappen met een sportcafé in december; door de corona maatregelen moest dat helaas worden uitgesteld. Wel hangen inmiddels op alle sportparken de borden "Zo gaan we met elkaar om" zodat iedereen nog eens aan deze gedragsregels wordt herinnerd.

    KDO vindt het belangrijk dat iedereen van haar of zijn sport kan genieten. We willen een club zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht iemands sportieve capaciteiten of achtergrond. Veel mensen binnen de club zetten zich hiervoor op een positieve manier in. Desondanks kan het voorkomen dat iemand met een probleem kampt dat hij/zij bij iemand in vertrouwen zou willen voorleggen. Je kunt daarbij denken aan (seksuele) intimidatie, agressie, discriminatie, of  vermoedens van kindermishandeling – allemaal vormen van gedrag die niet thuis horen in een goed en stimulerend sportklimaat.

    Onze VertrouwensContactPersoon is Monique Oudshoorn-van Egmond. Je kunt haar bereiken via 06 13 90 53 65 of via monique.van.egmond@hotmail.com. Bij haar kan iedereen terecht als het gaat om vragen, een gesprek of een melding van ontoelaatbaar gedrag binnen onze vereniging. 

    De vertrouwenspersoon is aanspreekbaar voor ondersteuning en advisering, is neutraal en zal altijd in overleg en met toestemming van de melder van een  probleem vervolgstappen nemen. De vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht over de zaken die gemeld worden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om:
    • pesten en gepest worden;
    • 'grensoverschrijdend' gedrag: zoals bedreigen, discrimineren, afpakken, vernielen, bezeren, agressie, geweld;
    • het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort (buitensluiten);
    • de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een groepslid, trainer of coach dat je als onprettig ervaart;
    • een vermoeden van ‘grensoverschrijdend' gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
    • je bezorgdheid over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/de trainingsgroep;
    • twijfels over je eigen gedrag als trainer en/of coach.
    • Ook als je twijfelt of je vraag wel bij de vertrouwenspersoon thuishoort, kun je haar benaderen.
Evenementen
Weer
  • 14,9°
    Zwaar bewolkt
    Vanmiddag vanuit het zuiden buien
Buienradar.nl