Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Kwakelse Veiling 2022 breekt alle records

  7 november 2022
  Kwakelse Veiling 2022 breekt alle records

  Na de zeer succesvolle eerste Veilingavond van vorige week, startte afgelopen zaterdag om 19:30 uur de tweede avond van de Kwakelse Veiling.
  In de kantine van KDO waren er wederom vele kinderen aanwezig die enthousiast gingen bieden op één of meerdere kinderkavels. Zo kon er o.a. geboden worden op een knutselpakket, een damspel, een 10-rittenkaart voor de Hobbyclub, Derbystar voetballen en taarten van Ajax, Feyenoord en De Kwakel.
  Opvallend hierbij was dat de Feyenoord taart voor het hoogste bedrag werd geveild, gevolgd door Ajax en De Kwakel. Dit werd overigens later op de avond geheel rechtgezet. Net als vorige week vonden de snoeppotten gretig aftrek voor € 5,- en waren er vele glimlachen te zien op de gezichten van de kinderen, toen zij huiswaarts keerden. Onder alle verkochte kavels in het eerste uur werd er bovendien een gourmetschotel voor 6 personen verloot. Mara Lek was de gelukkige door haar aankoop van een bakpakket.

  Het werd al snel gezellig en druk in de kantine, want bewust werden er vroeg aantrekkelijke kavels aangeboden. Om de meter krentenbroden, pondje palingen, kazen, planten, het buffet voor 10 personen bij Eijk & Veld, Crazy Piano avond bij Gasterij de Kwakel werd fanatiek gestreden, wat de gemiddelde opbrengst per kavel enorm omhoogstuwde. Elke vereniging kon in deze Veilingeditie een eigen kavel inbrengen, waarbij de opbrengst hiervan linea recta naar de desbetreffende vereniging terug gaat vloeien. Zonnebloem de Kwakel had als kavel een zelfgemaakt kunstwerk in drieluik gedoneerd, die enthousiast gekocht werd door de wethouder van onze gemeente.

  Om 21:45 uur waren er al twee premies gevallen, waardoor € 10.000,- aan opbrengsten in sneltreinvaart een feit was. Hierna leverden het startnummer van de kermisoptocht 2023, een Dell Vostro laptop, kilo’s aan koffiebonen, het Open Air Festival zilverpakket, een kookworkshop bij In den Ossenwaerd, veel geld op. Voor padelinstructie voor beginners, luxe woning voor 4 personen op Resort Arcen en een avond bier drinken voor 10 personen in het Fort gingen eveneens vele handen in de lucht.

  Het laatste uur was echt de kers op de taart, mede door enkele extra kopen die gedurende de avond spontaan werden ingebracht. In ene kwam ook de recordopbrengst over twee avonden van € 82.995,- in het vizier. Het bedrag dat werd opgehaald voor een middag Poldersporten voor 25 personen incl. drank en BBQ overtrof alle verwachtingen. Dit resulteerde er zelfs in dat deze kavel nogmaals onder de hamer mocht komen van Poldersport. Het absolute hoogtepunt van de avond was de strijd om het chequeboek van 52 bonnen van € 50,-, die besteed kon worden bij Albert Heijn Jos van den Berg. Voor enkele duizenden euro’s werd deze kavel 2x vlak achter elkaar aan de man gebracht, beiden inclusief een premie. Dit zorgde er daadwerkelijk voor dat om 00:30 uur het feest losbarstte toen bekend werd gemaakt dat er toen ruim € 83.000,- aan kavels geveild was over twee avonden.

  Om 01:00 uur was de laatste kavel geveild en kon de eindstand opgemaakt worden. Met zijn allen zijn we erin geslaagd om een wederom een historisch bedrag op te halen van € 52.251,-. Dit bedrag opgeteld met de opbrengst van vorige week, betekent dat er deze 63e editie maar liefst € 91.387,- bij elkaar is geveild. Nog nooit is erin de 63-jarige historie van de Kwakelse Veiling zo’n hoog bedrag per avond opgehaald en de totaal opbrengst is maar liefst ruim € 8.000,- hoger dan in het recordjaar 2018.

  Een schitterende prestatie, waarmee het verenigingsleven in De Kwakel een financiële impuls kan gaan krijgen. Vele Kwakelse verenigingen hebben een aanvraag gedaan voor een gedeelte van deze opbrengst. In de komende weken zal het Veilingcomité deze aanvragen doornemen en een verdeling tussen de verenigingen gaan maken. Vanuit het Veilingcomité willen wij iedereen bedanken voor zijn / haar bijdrage in deze editie en zullen wij jullie informeren wat de verenigingen met hun opbrengsten gaan doen.

Evenementen
Weer
 • 5,4°
  Zwaar bewolkt
  Enkele buien
Buienradar.nl