Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • René de Jong benoemd tot Lid van Verdienste

  25 juni 2024
  René de Jong benoemd tot Lid van Verdienste

  Tijdens de drukbezochte seizoensafsluiting op zondag 16 juni was er gelegenheid afscheid te nemen van onze complexbeheerder René de Jong. Per 1 september aanstaande gaat René, die sinds januari 2010 bij KDO in dienst is, genieten van een welverdienst pensioen. Hoe populair René bij alle leden en vrijwilligers is, bleek wel uit de lange rij van mensen die op deze middag persoonlijk afscheid wilden nemen. 

  Voorzitter Andy Verstelle stond uitgebreid stil bij de vele verdiensten die Rene in ongeveer 60 jaar voor KDO heeft gehad.  René ging als kleine jongen met zijn vader Evert en zijn moeder Mien mee naar KDO. Daar kon hij lekker voetballen; zijn neef Harry helpen met klusjes, zoals lijnen trekken met de krijtkar en netten ophangen en repareren. Ook hielp hij graag bij Ome Gerard in het snoephok.

  René ging al vroeg op voetbal, eerder dan de andere jongens; omdat hij er toch altijd was. Vanaf zijn 15e werd hij al (assistent) jeugdtrainer.

  Totaal heeft hij 9 seizoenen in de selectie gespeeld, waarvan 2 in KDO 1. Na een dubbele beenbreuk was er op 27-jarige leeftijd geen kans meer op terugkeer in de selectie. Wel speelde hij nog fanatiek zaalvoetbal; berucht waren de Quakel toernooien waar KDO 1 zaalvoetbal meerdere keren kampioen werd.

  Na zijn voetbalcarrière werd hij leider van de A1 (11 jaar) en daarna leider bij de selectie (5 jaar het eerste en 5 jaar het tweede). In de tijd als leider van de A1 heeft hij samen met Henk Onderwater en Ton Meijer het voetbalweekend Ommel voor de junioren opgezet;  iets dat nog steeds een groot succes is.

  René is als vrijwilliger ook 24 jaar coördinator van de selectie geweest; tot vorig jaar heeft hij dat met veel plezier en passie gedaan. In die tijd heeft hij ook de Spelersraad opgezet en de Onder 23 competitie opgestart.

  Na 33 jaar in de kwekerij te hebben gewerkt is hij uiteindelijk toch in de voetsporen van zijn vader getreden. Gedurende 13,5 jaar heeft hij met hart en ziel gewerkt om voor, door en met de leden, vrijwilligers en het overige personeel van KDO een echte club te maken en te behouden.

  Vanwege de aard, de omvang en de duur van al deze werkzaamheden is het het hoofdbestuur dan ook een groot genoegen René te benoemen tot Lid van Verdienste!

  In zijn dankwoord bleek nog eens wat voor clubmens René is. Naast het bedanken van zijn familie en natuurlijk zijn vrouw Hanneke deed hij direct ook een beroep op alle aanwezigen om ook zelf als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan KDO. 


  Foto: Dirk Plasmeijer