Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Sensationele winst voor KDO 2 tegen koploper Stormvogels

  14 april 2013

  Voor het tweede van KDO stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Stormvogels op het programma. Stormvogels, nog volop strijdend voor het kampioenschap met Legmeervogels, was in de heenwedstrijd duidelijk één maatje te groot voor KDO en won daarom verdiend met 5-1. In het thuisduel tapten de Kwakelaars duidelijk uit een ander vaatje.

  Het team van trainer Richard van Dijk, nog niet zeker van lijfsbehoud in de tweede klasse, kon zich vandaag definitief veilig spelen. Van meet af aan was duidelijk dat KDO 2 niks cadeau gaf aan de lijstaanvoerder en bood prima partij. In de 25e minuut kwam KDO, zeker niet tegen de verhouding in, op voorsprong via een eigen doelpunt van Stormvogels. Een voorzet van Jean-Paul Verbruggen werd vakkundig achter de eigen doelman verwerkt door de centrale verdediger van de ploeg uit Velsen, 1-0. Gesteund door deze voorsprong bleef KDO goed grip houden op het spel van de koploper. Vlak voor rust kreeg de centrale verdediger van Stormvogels rood nadat hij aanvoerder Martin Bax in doorgebroken positie onderuit haalde.

  In de tweede helft was KDO diverse malen in kansrijke positie om de 2-0 te maken, maar verzuimde dit. Stormvogels probeerde, met name fysiek, het verschil te maken, KDO 2 wist echter van geen wijken. De verdediging van de Kwakelaars gaf geen krimp en hield de lijstaanvoerder prima in bedwang. Na ruim vijfennegentig minuten spelen konden de hardwerkende Kwakelaars eindelijk weer eens een driepunter bijschrijven.

  Door deze broodnodige en sensationele overwinning tegen de koploper, zijn de Kwakelaars ook volgend seizoen verzekerd van een plaats in de tweede klasse. Een groot compliment gaat uit naar iedereen die zich dit seizoen heeft ingezet voor het tweede. Wat vooraf als erg lastig werd bestempeld, is toch gelukt. Als debutant in de tweede klasse, staat het tweede nu op een zevende plaats op de ranglijst, een uitstekende prestatie. Op zondag 5 mei staat de laatste uitwedstrijd tegen nummer zes RKAV Volendam op het programma.