Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Selectieturnsters KDO-DAG. zwaaien Bettie uit

  7 juli 2013

  Nog lang voordat DWS onderdeel werd van KDO, was Bettie Sontrop al trainster van meerdere gymgroepen. Van kleuters tot tieners, jongens en meiden: heel veel kinderen hebben vanaf 1997 onder Bettie de beginselen van turnen aangeleerd, hun motoriek geoefend en sterke spieren gekweekt. Na 16 jaren neemt Bettie afscheid van KDO-Dance-Aerobics-Gym.

  Selectiegroep turnen
  Tijdens haar periode als trainster gaf Bettie niet alleen gymlessen, maar heeft zij ook de afdeling verder doorontwikkeld. In 2008 is ze gestart met de selectiegroep. Om de stap van gym naar turnen te maken, is meer trainingsarbeid, talent en specifiekere begeleiding nodig. De meiden die deze stap aankonden, werden door Bettie uitgenodigd om bij de selectiegroep te turnen. Bettie stoomde de turnsters klaar voor de regionale selectiewedstrijden. Hoe trots keek zij altijd naar haar pupillen en hoe geduldig kon ze uitleggen wat goed ging en wat de volgende keer beter kon. Met een zonnig tuinfeestje namen haar 13 turnsters afscheid van haar. De meiden gaven haar lieve kaartjes, een mooie plant en haalden samen herinneringen op aan een mooie turntijd.

  Marjolein in de startblokken
  Het nieuwe seizoen van de selectiegym start weer in september. Trainster Marjolein Negenborn zal het stokje overnemen van Bettie. Met haar Sport en bewegen-opleiding en ervaring als turntrainster waaronder meerdere selectie groepen gaat zij enthousiast aan de slag met de groep van KDO-DAG. Heb jij ook aanleg voor turnen en heb je al een wat ervaring? Kom dan gerust een keer meetrainen. De groep bestaat nu uit meiden van de basisschool, maar ook middelbare scholieren en jongens zijn van harte welkom! Neem van te voren even contact op  met Corina Smit  (0297-540032 of kdodag@hotmail.com).


  Ook in onze ‘gewone’ recreatieve gymgroepen op maandag, onder leiding van Marianne Kleijer, zijn nog plaatsen vrij. Kijk voor meer informatie op deze website voor bijv. het lesrooster.

Evenementen
Weer
 • 16,2°
  Zwaar bewolkt
  Vanmiddag opnieuw regen- en onweersbuien
Buienradar.nl