<< Sportvereniging KDO nieuws
  • Prima start voor KDO 1 in het bekertoernooi

27 augustus 2013

Voor KDO 1 verloopt de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen hoopgevend.
    Nadat op 11 augustus in de eerste oefenwedstrijd Altior met 6-0 verslagen werd, deed het elftal van trainer Raymond de Jong een aantal dagen later mee om de Regio Cup bij Argon. Na twee spraakmakende overwinningen op rij tegen tweedeklassers Legmeervogels (3-0 winst) en Abcoude (1-0 winst), wisten de Kwakelaars knap de Argon Regio Cup in de wacht te slepen.

Afgelopen zondag speelde het eerste haar eerste bekerwedstrijd in Lelystad tegen Batavia’90. Nadat al vroeg in de wedstrijd een doelpunt van Rick Kruit werd afgekeurd wegens buitenspel, zette Sven Vlasman KDO vlak voor rust wel op voorsprong. Even later miste de thuisploeg een penalty, waardoor er met een 0-1 stand gerust werd. Aan het einde van de tweede helft beslisten Mathijs van Rijn en Menno Lingeman de wedstrijd definitief, zodat KDO met een 0-3 overwinning huiswaarts kon keren.

Morgen (woensdag 28 augustus) speelt KDO 1 thuis voor de beker de streekderby tegen RKAV 1. RKAV is, net als KDO, dit seizoen ingedeeld in de vierde klasse F. De ploeg uit Aalsmeer verloor afgelopen zondag met 1-3 thuis tegen AS’80, dus zal in De Kwakel vol aan de bak moeten om niet al na twee wedstrijden uitgeschakeld te worden in het bekertoernooi. De wedstrijd begint om 19:30 uur en staat onder leiding van meneer J. Poortvliet.