<< Sportvereniging KDO nieuws
  • KDO 1 zet grote stap richting tweede ronde bekertoernooi

1 september 2013

Na de korte wedstrijd tegen RKAV, speelde KDO op Kermiszondag de thuiswedstrijd tegen AS’80. De ploeg uit Almere had beide voorgaande bekerwedstrijden ruim gewonnen, zodat de Kwakelaars moesten winnen om uitzicht te houden op de tweede ronde. Halverwege de eerste helft wist Mathijs van Rijn kort achter elkaar twee keer te scoren, waardoor KDO met een 2-0 stand ging rusten. Een kwartier voor tijd kreeg Bart van der Tol de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn penalty werd gestopt door de Almeerse doelman. In de allerlaatste minuut gaf AS’80 het slotakkoord door de 2-1 te maken.

Door deze overwinning staat de ploeg van Raymond de Jong met één been in de tweede ronde van het bekertoernooi. Zodra KDO in het restant van de wedstrijd KDO-RKAV (1-0 voorsprong, nog 40 minuten te spelen) minimaal gelijk speelt is de tweede ronde een feit.

Voetbal in Aalsmeer was bij de wedstrijd KDO-AS'80 aanwezig en vanaf dinsdag 3 september kunt u hier kijken voor interviews en een videoreportage van deze middag.

Aankomende zondag begint voor zowel KDO 1 als KDO 2 de competitie. Beide teams spelen thuis: het tweede om 11:30 uur in de tweede klasse tegen NFC/Brommer 2. Het eerste speelt vervolgens om 14:00 uur tegen Nautilus.