Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Dick Voorn weer even terug in De Kwakel

  10 september 2013

  Voormalig assistent-trainer van het Nederlands elftal Dick Voorn komt, samen met z`n broer Jan, volgende week naar De Kwakel, donderdag 19 september komt hij op bezoek bij KDO en vrijdag naar het dorpshuis. Op uitnodiging van z`n oude buurjongen Ben Plasmeijer geeft hij donderdagavond om 19.30 uur een trainingsclinic aan de zondagselectie van KDO en geeft na afloop in de 2e kantine een samenvatting van zijn kleurrijke en succesvolle voetballoopbaan.

  De dag erna, vrijdag 20 september, is hij samen met z`n broer Jan te gast bij de nostalgische avond van Stichting De Kwakel Toen en Nu in het dorpshuis. Op beide avonden bent U van harte welkom, voor het bijwonen van de nostalgische avond kunt u kaarten kopen bij Dirk Plasmeijer, Orchideelaan 45, 0297-563335, dp@de-kwakel.com.

  De familie Voorn woonde aan de Boterdijk en Dick (Coocky) werd hier 65 jaar geleden geboren als 3e zoon van de kwakelse kolenboer Dorus Voorn. Deze overleed op 42 jarige leeftijd toen Dick 5 jaar was. Later leerde zijn moeder een nieuwe man kennen en de familie verhuisde naar Maastricht.  Z`n oudste broer Jan, die toen 16 jaar was, kwam nog regelmatig naar De Kwakel. Gezien z`n jonge leeftijd heeft Dick nooit voor KDO gevoetbald, z`n broers Co, Jan en z`n vader wel. In Limburg bleek dat hij een begenadigd voetbaltalent was en heeft hij o.a. bij MVV gespeeld, maar het bekendst is hij geworden als trainer. Zijn carrière kwam vooral in de picture als rechterhand en assistent van Bert van Marwijk bij Fortuna Sittard, Feijenoord en Borrusia Dortmund en natuurlijk als assistent-bondscoach op het WK 2010 in Zuid-Afrika en EK 2012 in Oekraine en Polen.

  Wij hopen op een goede opkomst bij KDO en het Dorpshuis, waarbij het voor broer Jan hopelijk een weerzien zal zijn met leeftijdsgenoten uit z`n Kwakelse periode.