Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • KDO-complex bij De Kwakel Toen & Nu

    13 februari 2014

    De Kwakel Toen & Nu…(26)

    1957 Ringdijk, …Toen                                                                                                              

    In 1957 is het nieuwe sportpark aan de Ringdijk van de R.K. Voetbalvereniging K.D.O. (Kracht Door Oefening) geopend. Hiervoor lagen de K.D.O. voetbalvelden op de hoek van de Vuurlijn en Noorddammerweg. De heroprichting was na de oorlog op 1 september 1945. Het schuurtje van Hein Egberts aan de Vuurlijn diende als kantine, die Hein samen met zijn vrouw beheerde. Door de grote groei van de club na de oorlog, werd er uitgekeken naar een grotere locatie. Hiervoor werd het terrein aan 'het Hanepad' gekozen, in de volksmond zo genoemd omdat de familie van Cor den Haan daar woonde. Dat was ook altijd de hoofdingang van het sportpark.

    2013 Ringdijk, … Nu                                                                                                                                   

    In mei 2009 zijn de oude kleedkamers, kleine sporthal en de kleine kantine gesloopt, waarna eind mei reeds, met veel vuurwerk, de 1e paal werd geslagen door twee KDO leden, Gerard de Jong en Jan Noteboom. De bouw is supersnel gerealiseerd: met inzet van veel eigen vrijwilligers en hulp van veel Kwakelse bedrijven kan binnen een half jaar het splinternieuwe complex opgeleverd worden. Met de sloop van de oude grote kantine in oktober en het straatwerk er omheen was het vlak voor de seizoensopening gereed. Op 20 november 2009 werd het nieuwe complex geopend door alle K.D.O. leden van verdienste. Er zijn tegenwoordig 9 verschillende sportafdelingen binnen de vereniging, naam is nu dan ook veranderd in Sportvereniging K.D.O. Weer een voorbeeld van de Kwakelse aanpak waarop De Kwakel trots kan zijn.

    Voor meer Kwakelse historische en actuele informatie: kijk op de website van Stichting De Kwakel Toen & Nu: www.de-kwakel.com  (foto’s: Stichting De Kwakel Toen & Nu / Dirk Plasmeijer)

Evenementen
Weer
  • 7,5°
    Zwaar bewolkt en regen
    Wisselvallig met stevige wind
Buienradar.nl