<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Zuivere overwinning glipt in slotfase uit handen van KDO 2

9 maart 2014

Voor het tweede stond afgelopen zondag om 11:00 uur de uitwedstrijd tegen VVIJ op het programma in IJsselstein. Trainer Richard van Dijk kon in deze wedstrijd maar liefst beschikken over negentien spelers. In de eerste helft was KDO de ploeg die dicteerde en kwam na een kwartier spelen verdiend op voorsprong. Uit een corner van Fabian van der Hulst kopte een verdediger van de thuisploeg de bal in zijn eigen doel, 0-1. VVIJ kon er bijzonder weinig tegenover stellen, terwijl de Kwakelaars diverse mogelijkheden kregen om voor rust de score uit te breiden, maar verzuimden dit.

In de tweede helft kwam VVIJ een stuk beter voor de dag en KDO werd achteruit gedrukt. Een kwartier na rust was de 0-1 voorsprong omgebogen naar een 2-1 achterstand. In de 55e minuut verdween een afstandsschot in de linkerkruising en vijf minuten later ging een vrije trap vanaf twintig meter in de rechterbovenhoek, 2-1. Gelukkig rechtte KDO 2 haar rug en was het in de 65e minuut Patrick Schijff die de gelijkmaker binnenschoot, 2-2.  Toen diezelfde Patrick Schijff een kwartier voor tijd ook de 2-3 maakte, leken de drie punten voor het grijpen. VVIJ probeerde nog van alles, maar KDO hield stand. Totdat de laatste minuut van de wedstrijd aanbrak. Nadat Doron Borger een onschuldig duel aanging met zijn tegenstander, besloot de scheidsrechter uit het niets om een penalty te geven. Tot overmaat van ramp werd deze strafschop ook benut, waardoor er een 3-3 eindstand op het scorebord verscheen.

Een grote domper voor het tweede die de punten erg hard nodig heeft in de onderste regionen van het klassement. Over twee weken hervat KDO 2 de competitie met een uitwedstrijd tegen Ouderkerk 2.