Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • ‘Quakels Pracht’ de nieuwe smaakmaker in de regio!

  2 september 2014

  Een grote bierbrouwer, die zijn naam nog niet bekend wilt maken, heeft concrete plannen ingediend om een brouwerij te bouwen op één van de leegstaande kavels aan de Drechtdijk in De Kwakel.

  Het idee is om in deze brouwerij een biersoort op de markt te brengen voor de regionale bevolking genaamd: ‘Quakels Pracht’. Uit onderzoek is gebleken dat in deze globaliserende wereld veel mensen terug willen grijpen naar iets uit de eigen regio. Bier is hier een goed voorbeeld van. Vroeger waren erin deze omgeving meerdere brouwerijen, echter zijn deze om verschillende redenen gestopt. Dit vindt, de nieuwe franchiser van de internationaal bekende bierbrouwer, zeer spijtig: ‘Bier is bij uitstek het bindmiddel onder de bevolking en zorgt voor gezelligheid alom’.

  De geplande komst van de brouwerij in De Kwakel zal voor meerdere positieve effecten gaan zorgen. Allereerst zal er een grote werkgelegenheid gaan ontstaan voor de lokale bevolking. Daarnaast zorgt een brouwerij voor het nodige toerisme vanwege de rondleidingen en bierproeverijen die er gaan komen. Zodra deze toeristen in De Kwakel zijn, zullen zij ook gebruik gaan maken van de horecagelegenheden die het dorp rijk is.

  Om de bewoners uit De Kwakel alvast de unieke smaak van ‘Quakels Pracht’ te laten proeven, zal er op 2 september a.s. een speciaal promotieteam het dorp aandoen. Om 10:00 uur zal deze ochtend op het dorpsplein het ontwerp van de brouwerij bekend gemaakt worden en kunt u voor het eerst kennis gaan maken met ‘Quakels Pracht’.