Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • KDO Decor van succesvol 2-daags toernooi

    30 oktober 2017
    Op dinsdag 24 oktober & woensdag 25 oktober 2017 was er een 2-daags voetbal toernooi bij SV K.D.O. Allemaal in het teken van het goede doel ''Kanjer Wens'' werd er in 4 categorieën gevoetbald. De Onder- 8,9,10 en 11 kwamen aan bod op ons sportpark een totaal van 44 teams zal deze 2 dagen het prachtige complex te zien krijgen. Alle teams worden voorzien van 3 poule wedstrijd en 2 knock-out wedstrijden ongeacht welke plaats je eindigt. Alles op het Sportpark wordt gespeeld op de 4 uitgezeten kunstgras velden er wordt 6:6 gespeeld op velden van 40:20.

    Dinsdagochtend 24 oktober 2017, De eerste teams betreden het sportpark. Het heeft alles in zich om een mooie dag te worden, weinig wind, beetje miezer regen tussendoor en een mooi kunstgras veld. Alle ingrediënten voor een mooie voetbal dag. Marcello Boud oftewel MB Events organiseert deze toernooi en deze toernooien worden georganiseerd voor Stichting Kanjer Wens, later in dit verhaal komen we hier op terug.

    Om 10:00 uur start het Kanjer Wens onder-8 toernooi met 8 deelnemende teams uit heel de regio gekomen Bussum, Heemstede, Hoogkarspel en Amsterdam. In een geweldige poule fase met mooi en aantrekkelijk voetbal valt er al een titelkandidaat af voor de prijzen het grote BFC. Om 11:20 na een korte pauze zijn de halve finales. Hele spannende wedstrijden lijden na uiteindelijke eindklassering wedstrijden. Ook hier in is er veel beleving en strijd te zien bij de jochies van 7 jaar die niets liever willen dan voetballen. Eindstand van dit toernooi is: 1- DEM 2- Spirit'30 3- FC Aalsmeer 4- Zeeburgia 5- BFC1 6- CFA 7- BFC2 8- DCG. Na een gezellige prijsuitreiking was het heel even pauze.

    De nieuwe teams druppelen langzaam binnen voor het Kanjer Wens onder-9 toernooi, Ook hier weer teams uit de gehele regio op afgekomen. Denk aan Almere, Heemstede, Amsterdam en Heerhugowaard. Dit toernooi is met 16 teams verdeeld over 2 toernooien. O9-1 toernooi (hoofdklasse/1e klasse teams) en een O9-2 toernooi (3e/4e klasse teams) Ook ons eigen sv. KDO deed mee aan het middag spektakel. Alles verliep weer zoals gepland. de poule fases liepen in beide toernooien prachtig op schema, en op papier waren er vrij weinig verassingen. Wel heel leuk was dat KDO door was naar de halve finale en hoe dan ook bij de laatste 4 zou eindigen. Hele spannende wedstrijden volgen met krankzinnige uitslagen. Maar voor al het goede voetbal van alle kinderen is een genot om te zien. Na prachtige laatste wedstrijden in de O9-2 poule hebben we de eindklassering op papier. En ons KDO pakt een podium plek.
    O9-1) 1- Legmeervogels 2- ASC Waterwijk 3- Dream Team Amsterdam 4- WV-HEDW 5- CFA 6- ADO'20 7- AFC 8- RKDES O9-2) 1- SDZ 2- ASV De Dijk 3- SV KDO 4- Legmeervogels 3 5- RAP 6- KSV 7- Legmeervogels 4 8- ADO'20. Na een mooie prijsuitreiking gingen alle teams weer huiswaarts en heeft iedereen een geslaagde dag gehad. In de avond weer volle bak aan de bak voor het komende toernooi. Om 23:30 uur was alles weer gereed om te knallen op dag 2.

    Dag 2 is uiteraard een lekkerdere dag voor een toernooi organisator voor al na dat dag 1 zo soepel verliep. Vandaag begroeten wij 20 teams op ons toernooi. vandaag zijn de Onder 10 & 11 aan de beurt. in de ochtend weer 8 teams op het Kanjer Wens onder-10 toernooi. Ook hier weer mogen wij teams uit gehele regio verwelkomen Almere, Wormerveer, Purmerend en Hoofddorp. Hier ook weer de top van de O10 in de regio. Super leuk om deze talenten aan het werk te zien. Wat opviel dat Rkdes ongeslagen de poule fase door kwam 3x een mooie winst. voor al tegen teams als Fortuna Wormeveer & Waterwijk was dit zeer verassend. In de halve finales was er bij 3/4 wedstrijden weinig spanning omdat er grote uitslagen werden neergezet. Maar Purmerland en De Dijk maakte er een voetbalfeestje van met 3-3 en uiteindelijk wist Purmerland na penalty's te winnen. In de eindklassering bij de top 4 gelijk opgaande wedstrijden. De Finale werd een nipte zege voor CFA, En Fortuna Wormeveer had penalty's nodig tegen Rkdes om een 3e plaats veilig te stellen. Nummers 5 t/m 8 maakte het niet zo spannend. En daar noteerde wij 2 ruime uitslagen. 1- CFA 2- SV Hoofddorp 3- Fortuna Wormeveer 4- Rkdes 5- ASC Waterwijk 6- FC Purmerland 7- ASV De Dijk 8- FC Aalsmeer, Na een meer dan geslaagd toernooi ook weer een mooie prijsuitreiking.

    Het laatste toernooi van dit 2-daags toernooi bij onze club van het Kanjer Wens onder-11 toernooi. Ook hier weer mooie clubs uit de gehele regio Rotterdam, Haarlem, Amsterdam en Almere. Ook ons eigen SV KDO deed weer mee. Dit toernooi werd afgewerkt met 12 teams die in 3 poules verdeeld waren. de 8 beste gingen naar de kwartfinale en de 4 laagste teams naar de halve finale van de CC cup. In een mooie poule fase vielen er hier en daar best wat verassingen. Om 16:00 kregen we eerst de kwartfinales. Hier veraste Legmeervogels door nummer 1 in poule A Sporting Martinus uit te schakelen. FC Almere was heel dicht bij een stunt maar verloor net met 4-3 van Buitenveldert. En Alliance'22 bijna de latere winnaar uitschakelde. Het toernooi liep daarna rustig door, met steeds zeer spannende wedstrijden en goed voetbal was het genieten tot de laatste seconde. om 17:10 trapte CFA - Buitenveldert af voor de finale, CFA dat met een uiteindelijk uitslag van 5-2 de terechte winnaar werd. 1- CFA 2- Buitenveldert 3- Legmeervogels 4- SV Hoofddorp 5- FC Almere 6- AFC 7- Alliance'22 8- Sporting Martinus 9- Betrokken Spartaan 10- FC Aalsmeer 11- RKDES 12- SV KDO

    De laatste prijsuitreiking was een speciale. Want hier werd bekend hoeveel geld er opgehaald zou zijn voor Stichting Kanjer Wens, de stichting waar wij als MB Events aan verbonden zijn. Deze stichting organiseert wensdagen voor kinderen die bijvoorbeeld niet kunnen voetballen omdat ze ernstig ziek zijn of zijn geweest. Om die kinderen nog een dag van hun leven te bezorgen halen wij geld op. Het bedrag wat dit toernooi is opgehaald is 450 euro en daar zijn we enorm trots op.

    MB Events wilt alle sponsoren, vrijwilligers, KDO en alle teams bedanken voor hun geweldige inzet tijdens de toernooien.

    Marcello Boud
Evenementen
Weer
  • 16,4°
    Zwaar bewolkt
    Vrij zonnig en warm, later plaatselijk een onweersbui
Buienradar.nl