Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Het gastenverhaal n.a.v. onze loterij voor het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam

  23 april 2018

  Onderstaand bericht hebben wij vanmiddag ontvangen n.a.v. de loterij rondom de wedstrijd van KDO 1 - DOSR 1 van 8 april jl. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een prachtige opbrengst van € 2.500,- voor het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam.

  Beste KDO-ers,

  Naar aanleiding van jullie donatie zou ik heel graag een gastenverhaal willen delen; wie kan immers het verhaal van het Ronald McDonald Huis beter vertellen dan iemand die er daadwerkelijk ook gebruik van heeft moeten maken.

  Geluk en verdriet liggen zo dicht bij elkaar.
  Drie weken zijn ze thuis. Afgelopen maanden zijn Daniël en Shannon af en aan in het ziekenhuis geweest met zoon Kenji, die met 30 weken te vroeg werd geboren en al snel daarna de E. Colibacterie oploopt. Ze vertellen over hun ervaringen en de rituelen van thuis die ze meenamen naar het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam.

  Hoewel Kenji het in eerste instantie goed doet gaat het al snel mis. Nog maar 12 dagen oud stopt hij met ademen en gaat hij snel achteruit. In het Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam krijgt hij alle ondersteuning die ze kunnen bieden terwijl Daniël en Shannon niet van zijn zijde wijken. “Geluk en verdriet liggen dan zo dicht bij elkaar. Het kan ieder moment omslaan.” Het blijkt de E. colibacterie, vaak een onschuldige darmbewoner maar niet bij Kenji. De bacterie verspreidt zich snel door zijn lichaam en hij krijgt uiteindelijk ook hersenvliesontsteking. Het begin van maanden van complicaties met uiteindelijk vier drains in zijn kleine hoofdje. Drains voor de rest van zijn leven.

  Het familieleven gaat door
  Daniël en Shannon hebben veel steun aan elkaar en van familie en vrienden. Maar ook in het Ronald McDonald Huis ontmoeten ze lotgenoten die er voor hen zijn. Grote broer Keano (4) wordt al snel vrienden met een jongetje uit Aruba en een meisje uit Suriname: de drie musketiers van het Huis. Overeind blijven moet maar lukt niet altijd. “Soms zit je er gewoon doorheen. Je wereld staat stil. De simpele dingen die je normaal gesproken doet op een dag verdwijnen. Je slaapt niet en je bent bij het ene kind terwijl je ook bij het ander wil zijn.”

  Ze proberen een zo gewoon mogelijk familieleven te leiden. Keano heeft daarin een belangrijke rol. Hij vraagt aandacht voor gewone, alledaagse dingen zoals een verhaaltje lezen of een filmpje kijken. “We eten in het Huis zoveel mogelijk samen. Soms als gezin maar ook met familie of andere gezinnen in het Huis.” Op de (bak)fiets boodschappen doen wordt een wekelijks ritueel tussen Daniël en Keano. Net als een wekelijks bezoekje van Keano aan zijn kleine broertje. Kleine momenten, echt even met elkaar, die ze koesteren. De tuin is de plek waar ze kunnen ontspannen als het goed gaat met Kenji. Het is ook de plek waar Keano heeft leren fietsen. Een ritueel voor elke ouder – rennend achter je kind op zijn fietsje – dat Daniël en Shannon zelf konden meemaken dankzij het Huis.

  Het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam biedt tijdelijk onderdak aan familie van ernstig zieke kinderen die worden behandeld in het nabije Emma Kinderziekenhuis AMC. Een kind kan zó ziek zijn, een behandeling zo ingrijpend of langdurig, dat het noodzakelijk is dat de ouders voortdurend in de buurt zijn. Het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam was in 1985 het eerste Huis in Europa en het was direct een succes! Duizenden gezinnen en ouderparen maakten er al gebruik van. Inmiddels zijn er in Nederland 13 Huizen en 3 Vakantiehuizen. Voor de exploitatie van het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam is jaarlijks €550.000,- nodig. Het Huis kan geen aanspraak maken op reguliere zorgfinanciering. Een klein deel komt uit de bijdragen van de gasten. Deze unieke instelling, een thuis ver weg van huis voor ouders, broertjes en zusjes van een kind dat in het ernaast gelegen Emma Kinderziekenhuis AMC verblijft, kan alleen blijven bestaan dankzij de tomeloze inzet van ruim 150 vrijwilligers en donaties van particulieren en ondernemers zoals jullie!

  Karin Alberts
  Assistent-manager
  Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam
  Meibergdreef 11
  1105 AZ Amsterdam

Evenementen
Weer
 • 14,0°
  Zwaar bewolkt
  Blijvend wisselvallig, maar wel zachter
Buienradar.nl