Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Onderweg naar rookvrij

  17 september 2018

  Op zaterdagmorgen en zondagmorgen is KDO rookvrij

  Vanaf 1 oktober 2018 richt sv KDO zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein rookvrij gaan maken.  We beginnen daarom met het rookvrij maken van ons gehele sportpark op zaterdagmorgen tot 13 uur en zondagmorgen tot 12 uur. Begin 2019 zullen we dit evalueren en bepalen of en welke volgende stappen we wanneer zullen zetten.

  Waarom op weg naar rookvrij?

  Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sportvoor meer informatie.

  Wat verandert er?

  Vanaf 1 oktober zijn wij op de zaterdag en zondagmorgen rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook eraan te denken dat we als sv KDO onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

  Rookvrije Generatie

  De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel.  We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

  We hopen dat je, net als sv KDO, je sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.


Evenementen
Weer
 • 13,9°
  Zwaar bewolkt
  Blijvend wisselvallig, maar wel zachter
Buienradar.nl