Vrijwilligers gezocht

KDO is een club voor leden, door de leden. Een vereniging brengt mensen samen die iets delen; bij KDO is dat plezier in sport, zowel op het veld als in de zaal. Door een plek te bieden waar inwoners bij elkaar kunnen komen wil KDO ook een belangrijke maatschappelijke rol spelen in De Kwakel. Om dat te bereiken zijn er vrijwilligers nodig om de vereniging te laten groeien, maar vooral om onze vereniging te laten bruisen en De Kwakel te inspireren.

Vrijwilligers zijn er in allerlei soorten en maten; soms zijn ze lastig te vinden maar altijd zijn ze goud waard. Daarom werken we aan een vrijwilligersplan waarmee we gestructureerd op zoek kunnen gaan naar nieuwe vrijwilligers en ook structureel aandacht hebben voor de bestaande vrijwilligers.

Met deze aanpak hopen we met nog meer vrijwilligers aan een nog bruisender vereniging te bouwen – ook hier geldt: samen krijgen we het voor elkaar!

Op deze pagina zie je welke vrijwilligers we momenteel zoeken. Je kunt direct op een vacature reageren.

Aanmelden kan ook via een mail naar bestuur@kdo.nl. We nemen dan snel contact met je op.

<<Terug
 • Verenigingsscheidsrechters handbal

  2 oktober 2023

  Zonder scheids, geen wedstrijd! Voor de handbal zijn we op zoek naar (meer) mensen die de jeugdwedstrijden van KDO-teams willen begeleiden. 

  De jeugdwedstrijden van KDO handbal (F t/m A-jeugd, 5 t/m 17 jaar) worden gefloten door verenigingsscheidsrechters. Mensen die betrokken zijn bij de vereniging en/of het scheidsrechtersvak interessant vinden. De indeling en de begeleiding van de verenigingsscheidsrechters wordt verzorgd door de scheisrechterscontactpersoon.

  Waarom zou je gaan fluiten?
  Fluiten is een hele dankbare vrijwilligerstaak. Want zonder jou als scheidsrechter, kunnen de teams niet spelen! Daarnaast kost het niet veel tijd en ben je betrokken bij onze gezellige handbalafdeling.

  Vele handen maken licht werk!
  Gelukkig zijn er bij KDO handbal enkele scheidsrechters actief. Ook fluiten de senioren en oudere jeugdleden wedstrijden als verenigingsscheidsrechter. Om ervoor te zorgen dat alle wedstrijden 'bemand' kunnen blijven worden, zijn we op zoek naar meer verenigingsscheidsrechters. 

  Wat wordt er van je verwacht?:
  • Je wordt enkele weken van tevoren ingedeeld bij wedstrijden van KDO-teams die passen bij je ervaring, wensen en je agenda.
  • Op de wedstrijddag ben je even van tevoren aanwezig om de beide teams welkom te heten en te kijken of het veld 'wedstrijdklaar' is. 
  • Je begeleidt de wedstrijd. KDO verzorgt de attributen, zoals het fluitje, gele/rode kaarten en wedstrijdkaartjes.
  • Je registreert de wedstrijd via de Handbal NL app.
  • Je ontvangt voor elke gefloten wedstrijd een consumptiebon die je kunt besteden in de KDO kantine.
  KDO handbal verzorgt elk jaar een opstart- en opfriscursus met betrekking tot de regels en de bijbehorende gebaren waar je aan deel kunt nemen.
  Je kunt desgewenst een scheidsrechterscursus volgen bij het Nederlands Handbal Verbond.

  Kom je ook bij onze scheidsrechtersclub? Of wil je meer weten? Meld je aan via handbal@kdo.nl.