Handbalnieuws

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • ‘Oudjes’ vs. ‘jonkies’: een variant op het wekelijkse recreanten handbaltafereel

  11 februari 2013

  Donderdagavond 21.00 uur, KDO sporthal. Normaal gesproken, zoals elke week, de start van het wekelijkse recreanten handbaltafereel. Dit keer echter blijft de kleedkamer van 'de gasten' leeg. De altijd gemotiveerde veterinnen staan teleurgesteld op het veld. Wat nu?

  Een aantal dames 1 en 2 leden werpt zich op; zij hadden nog wel wat energie over na een wat minder inspannende training dan gewoonlijk. Ook een paar A-meiden, bij wie het handbalvirus duidelijk hoog in de bol zit, uitgeblust van hun net gespeelde wedstrijd, blijven in de zaal hangen. Coaches van de A kleden zich ook om. Je kunt die recreanten toch niet zonder activiteit naar de kantine sturen? Op de tribune krijgt men ook lucht van deze omkleedpraktijken; een dames 3 lid stormt onmiddellijk naar beneden, had ook nog wel zin in een potje handbal. En als je verplicht op donderdagavond naar school moet voor een presentatie, pak je natuurlijk je kans de gemiste training in te halen. Al moet je je hele outfit bij elkaar sprokkelen omdat je geen sportkleding bij je hebt…

  A fijn, scheidsrechter en tijdwaarneming ingevlogen en iets later dan normaal start dan toch het wekelijkse recreanten handbaltafereel. Voor de gelegenheid door hen omgedoopt tot vriendschappelijk 'de oudjes tegen de jonkies'! Een vooral leuke wedstrijd volgt. Keepers proberen hun speeltalenten uit; speelsters gaan voor de gelegenheid op doel. Moeder en dochter - niet in hetzelfde team - maken elkaar het spreekwoordelijke handballeven met een knipoog zuur. ‘De jonkies’ kunnen hun energie kwijt in de breaks; ‘de oudjes’ komen met verrassend scherpe afstandschoten. Wat beide teams gemeen hebben, is dat handballen in het bloed zit, en dan wil je uiteindelijk toch graag winnen, dus actie straalde er vanaf! Omdat er ook tijd moet zijn voor een 3e helft – immers ook onderdeel van het wekelijkse recreanten handbaltafereel – fluit de scheids na 1x 25 min en 1x 15 min af. Aan de borrel!

  Kijk, dat was nog eens een leuke spontane actie van allemaal dames en meiden uit allerlei KDO-teams die 'gewoon' van het spelletje houden! Natuurlijk gesteund en mede mogelijk gemaakt door vaste supporters, tijdwaarneming en een goede scheids. Dit smaakt naar meer… Wellicht aan het einde van het seizoen een mixtoernooitje?!