<< Sportvereniging KDO nieuws
  • KDO 1 voert de druk op concurrentie verder op

30 maart 2013

Na de prima 2-3 uitoverwinning van vorige week op Baarn, stond voor het eerste op Paaszaterdag de thuiswedstrijd tegen Waterwijk op het programma. Na de 0-1 overwinning eerder dit seizoen wisten de Kwakelaars dat er ook in thuiswedstrijd mogelijkheden zouden komen op een goed resultaat.

Waterwijk startte fel aan de wedstrijd en kreeg een paar halve kansen om op voorsprong te komen. De schoten op het doel van Peter Onderwater waren dermate slap dat KDO stand wist te houden. KDO kroop langzamerhand uit zijn schulp en uit één van de eerste spaarzame uitvallen was het Mathijs van Rijn die de thuisploeg op voorsprong wist te brengen. Op aangeven van Jelle de Jong wist Mathijs vanaf rechts de keeper in de korte hoek knap te verschalken, 1-0. Een uitstekende tussenstand tegen de nummer vier op de ranglijst, waar midweeks de voorzitter zijn functie per direct neerlegde. De wedstrijd bleef op en neer golven, KDO loerde op de counter, terwijl de ploeg uit Almere dacht via afstandsschoten gevaarlijk te kunnen worden. Met een 1-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft was er sprake van eenzelfde spelbeeld, Waterwijk drong verder aan, maar had het geluk in de afronding niet aan zijn zijde. Diverse pogingen gingen over of naast, waardoor het besef aan Kwakelse zijde steeds verder toenam dat er kansen waren op een overwinning. Onder aanvoering van aanvoerder Michael Meijer en de prima spelende Bobby Uitermarkt werd KDO steeds gevaarlijker. Joeri Stange was dichtbij de 2-0, maar zijn inzet werd ternauwernood op de lat getikt door de Almeerse doelman. Tien minuten voor tijd was het Bobby Uitermarkt die invaller Menno Lingeman slim wist vrij te spelen. Menno, komend vanaf de rechterkant, behield fraai het overzicht, omspeelde zijn tegenstander en wist Patrick Schijff perfect te bedienen. De laatste weken trefzekere Schijff aarzelde geen moment en schoot de 2-0 binnen, waardoor de wedstrijd definitief beslist was. Na de 2-0 kregen de Kwakelaars diverse kansen om de score te vergroten, maar lieten dit na.

De vreugde was na het eindsignaal groot aan het Kwakelse kamp, want door deze driepunter blijft KDO volop meedoen om de plaats om nacompetitie te ontlopen. Op Tweede Paasdag speelt het eerste om 14:30 uur in Utrecht tegen koploper Nieuw Utrecht. Hopelijk kan KDO ook deze middag zijn huid duur verkopen en wellicht voor een stunt gaan zorgen!

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Mitchell Smits (50e Doron Borger / 70e Danny ten Hoope), Michael Meijer, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen, Bobby Uitermarkt, Mathijs van Rijn (80e Menno Lingeman), Timo Kas, Jelle de Jong, Patrick Schijff en Joeri Stange.