KDO en G-voetbal

G-voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het "reguliere" voetbal. Let wel: we beschouwen G-voetbal gewoon als voetbal. En ook de KNVB biedt dezelfde kwaliteit, service en benadering. Het enige verschil is, dat bepaalde aspecten worden aangepast wanneer dat nodig is.

Het doel is om ouderen en kinderen met een beperking de kans te bieden om te sporten.

In de regio Uithoorn, De Kwakel, Aalsmeer, Mijdrecht en Nieuwveen is geen aparte G-afdeling voor jeugd van 6 – 17 jaar. Het doel is om kinderen met een beperking de kans te bieden om te sporten. Door de trainingen proberen we ook een verbetering van de conditie, de mentale weerbaarheid en de motoriek te bewerkstelligen. En natuurlijk ook het leren omgaan met winnen en verliezen in de sport, en integreren binnen de jeugdafdeling van KDO.

Kinderen met een lichte beperking kunnen in de F-pupillen ongemerkt meespelen met hun leeftijdgenootjes. Als de leeftijd stijgt wordt de beperking steeds meer zichtbaar en om ze niet buiten de boot te laten vallen zouden ze in een G-team wel voetbal kunnen spelen.

Vanaf de leeftijd van 17 jaar of ouder kom je in principe in het G-team voor senioren. 

In het seizoen 2011-2012 wonnen de G-voetballers van KDO een clinic op de "toekomst" bij Ajax. Deze clinic, georganiseerd door Ajax en Aegon was een groot succes. Bekijk het filmpje en zie wat een fantastische dag onze mannen mochten beleven.

Bekijk het filmpje!