Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Sportpark KDO investeert in de toekomst

    19 februari 2018

    Ons park omvat - naast het handbalveld - drie hele voetbalvelden en een half trainingsveld. Gegeven de huidige omvang en verwachte groei van onze vereniging blijkt dat wij alleen aan onze benodigde speeluren kunnen komen als we over minimaal twee kunstgrasvelden beschikken. Dan kunnen we ook in de toekomst garanderen dat alle leden volop kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen. Mede op basis van het advies van een commissie van deskundigen en vertegenwoordigers van de bespelers van ons sportpark hebben we als Hoofdbestuur besloten komende zomer het derde veld te vervangen door een kunstgrasveld en willen we in de zomer van 2021 het eerste veld door een zogenoemd supernatuurgrasveld vervangen.

    Hierdoor bereiken we de volgende voordelen:

    • Als KDO kunnen we daardoor ook de komende tientallen jaren zo veel als mogelijk op natuurgras spelen. Een belangrijke wens van het overgrote merendeel van alle voetballers; niet alleen bij KDO maar ook landelijk. 
    • We hebben toch de faciliteiten alle teams voldoende trainingsmogelijkheden te geven door de aanwezigheid van voldoende kunstgras.

    Onderstaand hebben we de antwoorden op een aantal veelvoorkomende vragen opgenomen. Zit jouw vraag daar niet bij, neem dan contact op met Kees de Kuiper of Andy Verstelle of stuur een mail aan bestuur@kdo.nl.

    Veel gestelde vragen

    We zouden toch Veld 1 vervangen door kunstgras. Waarom wijken we van dat plan af?

    Als we het eerste veld door kunstgras vervangen kiezen we er als vereniging voor de komende tientallen jaren de wedstrijden van alle teams altijd op kunstgras te spelen. Vanwege de grote voorkeur van onze belangrijkste doelgroep: voetballers en de discussie over de milieugevolgen van kunstgras kiezen wij ervoor nu ons bestaande wedstrijd/trainingsveld (het derde veld) te vervangen door kunstgras en het eerste veld natuurgras te laten. Wel willen we het hoofdveld in 2021 door een zogenoemd supernatuurgrasveld vervangen. 

    Kunnen we dat wel betalen?

    Ons huidige plan is inderdaad iets duurder dan wat we met de gemeente hebben afgesproken. We hebben oorspronkelijk afgesproken dat we een kunstgrasveld op het eerste veld aanleggen en het huidige derde veld in 2021 opknappen. Onze huidige plannen zijn eenmalig inderdaad duurder. Maar de jaarlijkse onderhoudskosten zijn lager. Samen met de afgelopen jaar afgesproken contributieverhoging voor de veldvoetbal kunnen we dit daardoor betalen.

    Geeft een kunstgrasveld achterin geen extra onderhoud vanwege al die bomen?

    De locatie van het derde veld zorgt inderdaad voor wat extra overlast tijdens het najaar als gevolg van los blad. Die overlast willen we voorkomen door het plaatsen van extra hekken met fijnmazig gaas.

    Als het hoofdveld wordt afgelast spelen we op veld 2 en veld 3. Dat is ver bij de kantine vandaan en er is geen tribune. Wat vinden de onze supporters daarvan?

    De afgelopen jaren werd het hoofdveld een aantal malen per seizoen afgekeurd (ongeveer vijf keer per seizoen). Tot het moment dat we een supernatuurgrasveld hebben zullen we met die situatie moeten leven (vanaf dat moment zal ook het nieuwe hoofdveld minder vaak worden afgekeurd). We verwachten dat onze supporters begrip hebben voor de voorkeur van onze sporters.

    Welke infill (vulling) komt er op het kunstgras? Rubber of iets anders?

    Onze commissie heeft alle soorten kunstgras in Nederland uitgebreid onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat een rubber infill verreweg het beste resultaat geeft. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat dit geen negatieve gevolgen voor de gezondheid oplevert. Kurk stroomt bijvoorbeeld als gevolg van de regen naar de zijkanten en gaat daar schimmelen.

Evenementen
Weer
  • 7,0°
    Zwaar bewolkt en regen
    Koningsdag en zondag zachter, maar niet droog
Buienradar.nl