Vertrouwenscontactpersoon

KDO vindt het belangrijk dat iedereen van haar of zijn sport kan genieten. We willen een vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht iemands sportieve capaciteiten of achtergrond. Veel mensen binnen de club zetten zich hiervoor op een positieve manier in. Desondanks kan het voorkomen dat iemand met een probleem kampt dat hij/zij bij iemand in vertrouwen zou willen voorleggen. Je kunt daarbij denken aan (seksuele) intimidatie, agressie, discriminatie, of  vermoedens van kindermishandeling – allemaal vormen van gedrag die niet thuis horen in een goed en stimulerend sportklimaat.

Onze VertrouwensContactPersoon is Monique Oudshoorn-van Egmond. Je kunt haar bereiken via 06 13 90 53 65 of via monique.van.egmond@hotmail.com. Bij haar kan iedereen terecht als het gaat om vragen, een gesprek of een melding van ontoelaatbaar gedrag binnen onze vereniging. 

De vertrouwenspersoon is aanspreekbaar voor ondersteuning en advisering, is neutraal en zal altijd in overleg en met toestemming van de melder van een  probleem vervolgstappen nemen. De vertrouwenspersoon heeft geheimhoudingsplicht over de zaken die gemeld worden. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om:

• pesten en gepest worden;
• 'grensoverschrijdend' gedrag: zoals bedreigen, discrimineren, afpakken, vernielen, bezeren, agressie, geweld;
• het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort (buitensluiten);
• de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een groepslid, trainer of coach dat je als onprettig ervaart;
• een vermoeden van ‘grensoverschrijdend' gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
• je bezorgdheid over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/de trainingsgroep;
• twijfels over je eigen gedrag als trainer en/of coach.
• Ook als je twijfelt of je vraag wel bij de vertrouwenspersoon thuishoort, kun je haar benaderen. Mocht u vermoedens hebben of een klacht in willen dienen betreffende sexuele intimidatie kunt u een beroep doen op de vertrouwenscontactpersoon. De vertrouwenscontactpersoon is aanspreekbaar voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers en bestuur. U kunt hier in vertrouwen uw verhaal kwijt.

Echter:

  • elk incident wordt geanonimiseerd met het hoofdbestuur besproken omdat die de verantwoordelijkheid heeft de implicaties voor de vereniging vast te stellen en daarnaar te handelen
  • de vertrouwelijkheid van het gesprek is begrensd; indien het hoofdbestuur van mening is dat de veiligheid van een of meer van haar leden in het geding is en/of wanneer er sprake is van een ernstig strafbaar feit.
Evenementen
Weer
  • 16,0°
    Zwaar bewolkt
    Vanmiddag opnieuw regen- en onweersbuien
Buienradar.nl